Відмова від госпіталізації: троє криворіжців з COVID-19 заявили про добре самопочуття

ТЕРМІНОВО
20.04.20 - 12:24

18-19 квітня з Дніпра отримали ПЛР-тести, які підтвердили діагноз коронавірус у 3-х криворіжців. Від госпіталізації містяни відмовились, посилаючись на відсутність симптомів та законодавство.

Про це повідомили в міському управлінні охорони здоров'я.

 

Після отримання результатів тестів, огляду пацієнтів та проведення всіх необхідних заходів, хворим запропонували шпиталізацію до інфекційної лікарні. Проте вони, спираючись на діюче законодавство, накази Міністерства охорони здоров'я та добре самопочуття, відмовиоись від переведення їх до лікарні.

 

Дві людини, працівники Діагностичного центру, перебувають під наглядом сімейного лікаря на самоізоляції з 11 квітня, їхня температура – 36,6. 

 

Ще одна жінка, у якої підтвердили діагноз вчора, також посилаючись на добре почуття й певні сімейні обставини, відмовилася від госпіталізації. Вона запевнила лікарів, що буде дотримуватися вимог режиму самоізоляції.

 

«З боку медиків проведено всі необхідні заходи, обстеження експрес-тестами контактних осіб, результати негативні. Хворим переконливо рекомендували госпіталізацію, бо погіршення самопочуття при COVID-19 може статися раптово, тому треба перебувати під постійним наглядом лікарів. Не кажучи вже про те, що інфіковані з великою вірогідністю можуть заразити оточуючих людей. Однак маємо письмові відмови. Поліція проінформована, хворі залишаються під контролем сімейних лікарів», – зазначив начальник управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: