Відомого туристичного гуру Володимира Казакова нагородили відзнакою "За заслуги перед містом"

ГОРДІСТЬ
28.09.21 - 15:02

Відомий у нашому місті туристичний гуру, завідуючий кафедрою туризму Криворізького державного педагогічного університету, кандидат географічних наук Володимир Казаков отримав високу міську відзнаку  "За заслуги перед містом" 2 ступеня.

Нагороджували працівників туристичної галузі на честь професійного свята. 

 

"Моря та гір у нас, на жаль, немає, але після проведеної нами роботи Кривий Ріг по праву вважають центром індустріального туризму в Україні - туристичний потік виріс у 12 разів. До нас їдуть туристи з України та з-за кордону, і це одна з важливих складових трансформації економіки міста. Це робота готелів, кафе та інших галузей", - зазначив в.о. міського голови Юрій Вілкул.

 

Кривий Ріг упевнено презентував себе на ринку туристичних послуг. Щороку кількість туристів зростає на 30-50%, до їхніх послуг – 126 туристичних маршрутів різної складності. Так, в 2019 році - останній рік до пандемії - кількість туристів, які відвідали Кривий Ріг, перевищила 60 тисяч, це в 12 разів більше ніж двома роками раніше.

 

Унікальний туристичний напрямок Кривбасу - екскурсії на діючі промислові підприємства-гіганти. Завдяки підписаному міським головою Юрієм Вілкулом у 2017 році Меморандуму про співпрацю з великими промпідприємствами, індустріальний туризм з кожним роком набирає обертів.

 

Керівник туристичного центру «Кривбастур» Володимир Казаков подякував за високу нагороду і зауважив: «2013 рік став початком програми промислового туризму у Кривому Розі, і ми всі прекрасно розуміємо, що без того моменту не було б нічого. Тому, ми щиро вдячні міській владі за підтримку туризму і готові надавати свою допомогу та розвивати цей перспективний напрямок у рідному місті».

 

 

Варто зазначити, що за досить-таки короткий проміжок часу новий бренд Кривого Рогу – індустріальний туризм - став добре впізнаваним не лише в Україні, а й за кордоном. Кривий Ріг є учасником форумів у Києві, Лондоні, Варшаві, про нас знають і в Китаї. У 2018 році презентували індустріальний туризм Кривого Рогу на єдиному Національному стенді України на виставці в Шанхаї. Криворізька гордість - фестиваль «Ніч індустріальної культури». За цими успіхами стоїть робота багатьох людей, великої команди. Це не лише імідж Кривого Рогу, але й принагідна можливість для трансформації економіки міста, розвитку нових сфер бізнесу, створення робочих місць.

 

Крім промислових, у Кривому Розі туристам пропонують історичні, наукові, велосипедні, орнітологічні, екстремальні екскурсії, скелелазіння та сплави річкою Інгулець. Новинка 2020 – проведення гастротурів, що надають можливість пізнати місто крізь призму смаків та локальних страв. За сприяння проєкту ЄС "Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні", який зараз розвиває систему "Доріг вина і смаку України", була створена «Дорога смаку Криворіжжя», до якої доєдналися відомі місцеві ресторани. Цьогоріч відвідувачів зустрів «Музей зварювання та споріднених технологій» підприємства Стіл Ворк, одного з небагатьох в Україні виробників біметалу.

 

Нагороди та відзнаки отримали й колеги Володимира Казакова, зусиллями яких наше місто активно й професійно розвиває туристичну галузь. 

 

 

Фото зі сторінки Володимира Казакова.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: