Відомий криворізький джазмен Денніс Аду став героєм музичної програми WaxNation

КУЛЬТУРА
06.05.19 - 15:29

Відомий криворізький джазмен, трубач Денніс Аду став героєм музичної програми WaxNation.

Нині наш земляк - не лише крутий трубач і керівник власного бенду, а й викладач Київського музичного училища імені Глієра.

 

У програмі джазмен розповів веселу історію про те, як потрапив у музику (привіт інтернату в Кривому Розі), поділився своїми думками про популяризацію джазу останніми роками та перспективи жанру.

 

Не обійшлося без історій про улюблені альбоми Діззі Гіллеспі, Майлза Девіса, Теренса Бланшара, Кендріка Ламара і навіть гангста-реперів N.W.A.

 

Криворізький музикант, який об'їздив багато країн зі своєю музикою, розповів, що завжди готовий ділитися своїми інсайтами.

 

Вся музика на бекґраунд передачі була написана самим Деннісом.

 

Денніс народився 8 травня 1987 р. в Гані в маленькому містечку Солтпонд. У 1989 р переїхав в Україну, у Кривий Ріг. У 7 років в інтернаті почав вчитися грати на трубі у духовому оркестрі. Його перший вчитель, В. Газаров познайомив його з творчістю Луї Армстронга (Louis Armstrong) і джазовою музикою.

За рік, за порадою педагога, Денніс вступив до музичної школи №10 і одразу ж потрапив до дитячого біг-бенду Олександра Гебеля. У складі оркестру в 1998-му році дебютував на криворізькому фестивалі "Горизонти джазу". Брав участь у фестивалях "Джаз на Дніпрі", "Пам'яті Л.Утьосова", "Millau en Jazz" (Франція), "Fel du Sher" (Франція), "Jazz a Vienn"(Автрія),"Джаз-карнавал в Одесі","Джаз Коктебель". 

У 2001 р. вступив до Криворізького музичного училища. У 2004 переїхав до Києва і вступив до КІМ Глієра, де почав тісну співпрацю з київськими музикантами.

У 2006 - лауреат премії "Кращий трубач" конкурсу "ДоДж-юніор". У 2009 році отримав премію як кращий джазовий музикант України на фестивалі «ДоДж», а також премію "Кращий Трубач" та "Краще аранжування джазового стандарту".

З 2010 викладає в КІМ Глієра по класу оркестру та труби. У 2012 стає бенд-лідером Kyiv Big Band, а також лідером таких проектів як Денніс Аду Квінтет, Секстет і Септет, в 2014 бенд-лідер Денніс Аду БігБенда.

 

Відео програми WaxNation - нижче.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: