Відзнака з Дніпра. Козаки нагородили криворізьких пошуковців медаллю

ГОРДІСТЬ
18.02.21 - 13:55

Дніпровська ГО «Козацтво Запорозьке» нагородила історико-пошукову організацію «Пошук-Дніпро» медаллю «За збереження історії».

Про це з гордістю повідомила наша колега, журналістка ТРК «Рудана» Вікторія Сімкіна, яка вже багато років поспіль бере активну участь у пошукових експедиціях. 

 

«Виявилося, що "Козацтво Запорозьке" вже кілька років стежить за нашою діяльністю, знає все і всіх майже поіменно. Як результат – славне козацтво вирішило нас нагородити», - пише Вікторія.

 

Рішення прийняли ще кілька місяців тому і планували особисту зустріч з криворізькими пошуковцями, але через пандемію довелось обмежитись поштовим відправленням нагороди.

 

Ми неодноразово писали про досягнення криворізьких пошуковців та їхніх колег, які віднаходять у місцях кривавих битв рештки солдатів, встановлюють забуті імена і організовують їм гідне поховання на рідній землі.

Саме завдяки їх зусиллям стали відомі долі багатьох зниклих у воєнні роки бійців. Тож нагорода - цілком заслужена, бо, як писав видатний український поет Максим Рильський, "хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього".

 

Фото зі сторінки Вікторії Сімкіної.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: