«Він би був корисним місту в цей важкий час»: cьогодні криворіжці вшанували пам'ять загиблого рік тому мера міста Костянтина Павлова

ПАМ'ЯТЬ
15.08.22 - 17:26

Рівно рік тому, 15 серпня, трагічно обірвалося життя мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Резонанс прокотився всією Україною, та крапка у справі досі не поставлена. Суспільство все ще чекає на остаточні висновки у справі про загибель народного мера, як називали його городяни. 

Міський голова Кривого Рогу був близькою людиною для багатьох людей. Спогадами про очільника міста, батька, друга і колегу сьогодні ділилися ті, хто прийшов вшанувати його пам'ять на Центральне кладовище.

 

«Це не лише моя особиста втрата, а й втрата для багатьох криворіжців. Костянтин був справжнім другом, не ділив людей на близький і віддалений круг. Завжди всім приходив на допомогу. Таким він був. Відкритим, добрим, чесним», - каже друг загиблого та громадський діяч Олег Жицький.

 

«Сьогодні під'їхав на Ювілейну за квітами, а люди кажуть: сьогодні ж річниця загибелі Костянтина Павлова, чи не до нього? Це мені сказала продавчиня квітів, звичайна жінка. Люди не просто знали Костянтина Юрійовича, а знають навіть цю річницю. Це  багато про що говорить. Він справді був народним мером. Він заслужив це звання своїм життям, своєю роботою», - розповів друг та колега Костянтина Павлова Сергій Маляренко.

 

Родина та друзі зізнаються, рік після втрати близької людини був дуже складним.

 

«Кажуть, що за рік має стати легше. Але мені здається, що стає лише важче. Я вдячний усім, хто прийшов сьогодні з нами разом на цвинтар, хто пам'ятає, хто любить його. Він був завжди відкритий до людей, з великою душею. Любив усіх: і людей, і тварин. Я знаю, як він ставився до сусідів, колег, до свого міста. Мій батько був добрим і світлим. Знаю, скількох людей він підтримував та надав допомогу. Я радію, що він встиг стільки добра зробити для людей. Він переживав за всіх та за кожного. Щиро. І щодня працював для людей та для міста», -  згадує син Юрій Павлов.

 

«Його зараз не вистачає як друга, як справжнього патріота свого міста. Я знаю, був би живий-здоровий, він був би корисний місту, особливо в цю важку хвилину. Я в цьому впевнений», - сказав друг загиблого, заступник командира в/ч 3011 Олександр Пискун.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: