Вітаємо царицю полів! 6 травня в Україні вперше відзначають День піхоти

СВЯТО
06.05.19 - 11:39

Сьогодні, 6 травня, в Україні вперше відзначають День піхоти. Свято встановили, щоб вшанувати мужність і героїзм воїнів механізованих, мотопіхотних, гірничо-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ ЗСУ, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, - повідомляє УНІАН.

День піхоти установлено Указом Президента 19 квітня 2019 року. Міністр оборони Степан Полторак у своєму привітанні зазначив, що в цьому році Україна вперше відзначає професійне свято піхотинців - людей, які присвятили себе службі в найстарішому і наймасовішому роді військ.

 

«Сьогодні ми вперше на державному рівні вітаємо справжніх «трударів» війни – українських піхотинців. Саме вони складають основу бойової могутності Сухопутних військ Збройних Сил України та є славою українського війська. Саме вони, загартовані в боях із російським агресором, щоденно демонструють стійкість, непереможний характер, відвагу та мужність, доводячи, що немає такої сили, яка може здолати їх волю до перемоги. Саме на піхоту війна покладає найбільші навантаження, а на долю воїнів-піхотинців лягає найважчий тягар бойових дій та військового побуту», – йдеться у вітанні Петра Порошенка, оприлюдненому прес-службою Глави держави.

 

Президент подякував воїнам-піхотинцям за героїзм та самопожертву, виявлені під час захисту незалежності та територіальної цілісності України. Вітаємо наших оборонців!

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: