Вітаємо Криворізький ботанічний сад з двома важливими для нього датами!

СВЯТО
20.05.22 - 13:00

Криворізький ботанічний сад відзначає 42-у річницю з дня створення та 30-у річницю з дня надання статусу самостійної науково-дослідної установи.

Факти про ботанічний сад:

1. Це державна, бюджетна, неприбуткова наукова установа, створена для пошуку та втілення шляхів подолання актуальних екологічних проблем Криворіжжя, розвитку фундаментальних та ужиткових досліджень в галузі біологічної науки.

 

2. Сад охоплює територію в 52,4 гектара.

 

3. Криворізький ботсад підпорядкований Національній Академії наук України, він є об'єктом природно-заповідного фонду України загальнодержавного значення.

 

4. У 2004 році колекція деревних і чагарникових рослин (дендрарій) була визнана національним надбанням України.

 

5. Земельну ділянку під створення саду виділили у 1980 році. У 1989-му відбулося його урочисте відкриття.

 

"Долучитись до прекрасного тут можна щодня. Весь день відвідувачів тішать співом птахи. Крім соловейка, тут можна зустріти білок, зайців і фазанів, які облюбували степові балки саду, безліч іншого птаства і тих, хто повзає їм на поживу. Але основною принадою ботсаду є не тваринний світ, а унікальні колекції рослинного світу. Розпал квітування випадає на квітень-травень. Це і пишні крони церциса канадського, і поляни тюльпанів, і ніжні квіти деревовидної, тонколистої та кавказької півоній, і величезна колекція бузку. Колекція ірисів - чи не найчисельніша в Україні, а з Національною колекцією видів ковили не зможе зрівнятись жоден інший ботанічний сад. В найзатишніших куточках саду можна відпочити на зручних лавках, в пів ока приглядаючи, як бавиться малеча", - з любов'ю розповідають про сад працівники.

 

Вітаємо всіх причетних до будівництва зеленої перлини Криворіжжя, всіх, хто у різні роки поповнював і підтримував колекції, хто працює зараз та створює квіткову красу для містян та гостей Кривого Рогу!

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: