Вітчизняний винахід – проти коронавірусу. Всі криворізькі лікарні отримали інноваційні лампи

ВАЖЛИВО
15.10.20 - 16:24

Сьогодні майже 100 монохромних ультрафіолетових світлодіодних світильників надійшли до всіх лікарень та амбулаторій міста. Кривий Ріг – єдине місто не тільки в Україні, а й у світі, яке тепер має кварцові лампи сучасного типу. Вони модернізовани і мають, на відміну від свого попередника, безліч переваг. Придбані вони за ініціативи міського голови Юрія Вілкула і за рахунок міського бюджету.

«За показниками, знищує коронавірус в приміщенні до 30 квадратних метрів. При цьому люди можуть перебувати в приміщенні при включеній лампі, і це ніяк не позначиться на їх здоров'ї», – підкреслив Андрій Маков, в.о. директора міськлікарні №3.

 

Мова про ноу-хау в аспекті профілактики та боротьби з Covid-19, та не тільки. Монохромний ульрафіолетовий світлодіодний світильник в змозі знищувати й інші збудники хвороб. Винахід підтверджено Інститутом мікробіології та вірусології Національної академії наук України. 

«Це український винахід, його запатентували, і лампи дозволяють на 100 % знищувати такі віруси, як коронавірус, парагрип, кір та інші», – розповів Костянтин Мурашко, начальник міського управління охорони здоров'я. 

Сам винахідник говорить: його прилад є допоміжним елементом для комплексного захисту людини від інфекцій. А тому елементарні гігієнічні норми ніхто не відміняє. 

«На відміну від бактерицидних ламп, застосування не обмежене. Наш світильник оптимізований таким чином, що його можна постійно тримати увімкненим у приміщенні, він виробляє постійну дезінфекцію», – додав Віктор Почта, науковий керівник проєкту "Бактеріцидні світлодіодні світильники" та винахідник. 

 

Ця лампа, на відміну від подібної китайської, безпечна для органів зору людини, та ще й має п'ятирічний термін гарантії. Конструкція і параметри винаходу Віктора Почти захищені національним патентом. 

«Це була ініціатива міського голови, тому що ми будемо використовувати всі засоби, які будуть ефективними у боротьбі з захворюваністю. Це дуже важливо для того, щоб наші люди були здорові», – додав Костянтин Мурашко.

 

Вітчизняні сучасні ультрафіолетові лампи отримали всі лікарні та амбулаторії міста.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: