Візит очільника ДніпроОДА. На що скаржились криворіжці губернатору?

ВАЖЛИВО
20.11.19 - 16:19

Учора наше місто відвідав губернатор Дніпропетровщини Олександр Бондаренко. Як ми писали, він здійснив огляд об’єктів реконструкції та будівництва у Кривому Розі, а також провів особистий прийом громадян.

Соціальний захист від держави, пільги, забезпечення ліками та екологічна ситуація у місті - такий спектр скарг і пропозицій прозвучав на особистому прийомі губернатора.

 

Тетяна Медведьова, мати дитини з аутизмом, розповіла очільнику області: "У криворізький центр реабілітації таких діток приймають лише до 14-ти років. Нам обіцяли, якщо буде відкрито приміщення на вул. Вільній, 2, то перебування дітей у центрі подовжать до 18 років".

 

Стосовно цього питання, у криворізькій мерії запропонували співфінансування з областю за вже розробленим проєктом нового реабілітаційного центру, який би вміщував удвічі більше дітей. Його будівництво дозволить розширити віковий ценз до 18-ти років.

 

Олександр Бондаренко запропонував проаналізувати таку потребу для регіону і масштабувати проєкт до рівня обласного центру. 

 

"Давайте зробимо аналіз вартості і далі оформимо запит на Мінсоцполітики, щоб там зробили це. Можна зробити його обласним центром на 200 діточок", - запропонував очільник області.

 

На особистий прийом до голови Дніпропетровської ОДА прийшли представники спільноти чорнобильців. Проблему забезпечення безкоштовними ліками постраждалих від чорнобильської катастрофи коментували представники обласного управління соцзахисту. Адже розподіляють кошти на препарати саме в області, а це – 2 мільйони гривень.

 

"Дуже багато з вас приходили і жалілись, що завищені ціни на ліки. Тому прийняте рішення, що кошти будуть видавати в райони, де проживають громадяни. Кошти ніхто не забирає, їх направлять територіально", - пояснила Олена Кришень, директор департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА.

 

Криворізькі екологи звернулися за трьома проблематичними напрямками: водних ресурсів, падіння рівня води у Карачунівському водосховищі, наповнення водойм шахтними водами та забруднення річок Інгулець і Саксагань. 

 

Голова облдержадміністрації запросив представників «Екологічної ради Криворіжжя» до участі у майбутній обласній екологічній раді, як фахівців від міста.

 

Люди також зверталися до губернатора із проблемами дозволу на встановлення автономного опалення - питанням, яке регламентується на державному рівні.

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: