Влада Кривого Рогу спільно з громадськими організаціями буде відстоювати екологічні права містян у суді

ЕКОЛОГІЯ
12.06.19 - 17:18

Влада Кривого Рогу разом з громадськими організаціями буде відстоювати екологічні права містян у суді.

Підставою для подачі позовів проти найбільших забруднювачів міста є результати досліджень якості атмосферного повітря, виконаного фахівцями Дніпропетровської медичної академії Міністерства охорони здоров'я України.

 

Велика комплексна робота була проведена в межах міської екологічної програми.

 

Учені аналізували якість атмосферного повітря в зоні розташування основних забруднювачів - ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» і Південний гірничо-збагачувальний комбінат.

 

На червневому засіданні виконкому начальник управління екології Світлана Охотнікова зауважила: «Ґрунтуючись на результатах роботи, фахівці Державного науково-дослідного інституту промислової медицини роблять попередній розрахунок матеріального збитку для жителів міста, захворюваність яких пов'язана з екологічними чинниками. Органи контролю не виконують в повному обсязі свою функцію, і місто займає тверду позицію - захищає інтереси своїх громадян».

 

Нагадаємо, фахівцями було доведено, що найбільший вплив на рівень захворюваності населення мають викиди від промислових майданчиків металургійного і коксохімічного виробництва ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

 

Підбиваючи підсумки комплексного дослідження і ставлячи перспективні завдання, мер Юрій Вілкул підкреслив: «Зараз ми, спільно з громадськими організаціями міста, а також з юристами громадської організації «Зелений Фонд» будемо готувати позови з питань захисту екологічних прав криворіжців. Ми будемо боротися за життя і здоров'я людей і вимагати від підприємств-забруднювачів виконання екологічних зобов'язань, передбачених програмою!»

 

Міський голова закликав підприємства прискорити терміни реалізації необхідних екологічних заходів.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: