Вмотивували. 200-бальників із ЗНО хочуть відзначати президентськими преміями

ОСВІТА
11.09.20 - 12:38

Наступного року учасників ЗНО, які отримали найвищі результати, будуть відзначати преміями Президента України. Про це на брифінгу 10 вересня сказав в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко, - повідомляє Укрінформ.
 

“Зараз на рівні Міністерства освіти та науки розробляють нормативно-правовий документ, який дозволить щороку встановлювати грошову винагороду для учасників, які отримають за сумою своїх результатів найвищі оцінки. Таких дітей будуть відзначати преміями Президента України”, - сказав Бойко.

 

Він додав, що це має бути одноразова грошова виплата.

 

У 2020 році, за даними УЦОЯО, в Україні 455 учасників ЗНО отримали найвищий результат – 200 балів.

 

Зокрема, 8 - з української мови та літератури, 49 — з історії України, 149 — з математики, 83 — з англійської мови, 3 — з географії, 44 — з біології,66 — з фізики, 49 — з хімії, 3 — з німецької мови, 1 — з французької мови.

 

Нагадаємо, 200-бальники були і серед криворізьких розумників. У Кривому Розі 200 балів отримали випускник Криворізької гімназії №127 Євгеній Шевченко (з історії), випускники Центрально-Міського ліцею, Супрун Уляна та Микола Заєць (в обох – з  математики), Юхимець Тетяна, випускниця КЗШ № 121 (з української мови та літератури) та Акульонок Тимофій, випускник Криворізької гімназії № 95 (з англійської мови).

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: