Внесли зміни до ПДР. Кого торкнуться нововведені правила?

ВАЖЛИВО
12.11.20 - 12:44

Кабінет міністрів України вніс зміни до Правил дорожнього руху з метою знизити аварійність.

Зокрема, нова редакція Правил дорожнього руху дозволяє велосипедистам рухатися в смузі для маршрутних транспортних засобів, а за необхідності, зупинятися. Крім того, тепер знак, що позначає смугу для руху маршрутних транспортних засобів, не вимагає додаткової таблички "для велосипедистів".

 

"Для розвитку велосипедної інфраструктури та зменшення травматизму серед велосипедистів, проєкт пропонує дозволити рух велосипедистів смугою руху для маршрутних транспортних засобів", - йдеться в пояснювальній записці.

 

Відтепер водії та пасажири таксі, а також інструктори з водіння, зобов'язані використовувати ремені безпеки. Єдиний виняток – водії і пасажири з інвалідністю, фізіологічні особливості яких роблять користування ременями безпеки неможливим.

 

Окрім того, для підвищення безпеки пішоходів, у темний час доби вони обов'язково повинні використовувати світловідбивальні елементи на одязі або жилети зі світловідбивальними елементами. 

 

Також зміниться один із дорожніх знаків – 1.40 "Кінець дороги з удосконаленим покриттям". У новому варіанті на знаку дорогу буде зображено горизонтально, і над нею з'явиться силует автомобіля. Назва знака зміниться на "Зміна покриття". 

 

Джерело – ТСН. Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: