Вручили підозри. У криворізькій виконавчій службі заявляють про тиск з боку прокуратури

РЕЗОНАНС
05.04.19 - 16:44

Як ми писали, учора в Кривому Розі вручили підозри трьом посадовцям Центрально-Міського відділу державної виконавчої служби. Натомість у самій виконавчій службі заявляють про тиск з боку прокуратури.

Нагадаємо, вчора у Центрально-Міському відділі державної виконавчої служби мав відбутись семінар з питань протидії корупції. Серед запрошених було керівництво криворізької місцевої прокуратури №3.

Та, як з'ясувалося, силовики мали на цей візит свої плани. Начальниці відомства та двом її підлеглим вручили підозри про зловживання службовим становищем та підробку документів.

Держслужбовці з таким станом речей не погоджуються, кажуть, підґрунтя для підозри немає.

 

Керівниця відділу нині перебуває в кардіологічному відділенні 2-ї міськлікарні.

 

«Ми вважаємо такі підозри необґрунтованими, виписаними з порушенням норм чинного законодавства. Вони не містять жодного підґрунтя, жоден пункт не має під собою правових підстав, все це сфабриковано. Мною було здійснено звернення до керівника генеральної інспекції Генпрокуратури України, в якому я виклала з усіма додатками, з усіма доказами всі свої аргументи з підтверджувальними документами", - прокоментувала нашим журналістам Анжела Зейналова, начальниця Центрально-Міського відділу державної виконавчої служби у м. Кривий Ріг.

 

Приводом для підозри стало стягнення з одного із комунальних підприємств міста та подальше перенаправлення коштів до держбюджету, - каже начальниця відділу. Переконує, що все було в рамках чинного законодавства. Дії представників Криворізької місцевої прокуратури №3 держвиконавці оскаржують у вищих інстанціях та вимагають службової перевірки. У місцевій прокуратурі №3, яка здійснює процесуальне розслідування справи, поки що не коментують ситуацію. 

 

У свою чергу, прес-служба прокуратури Дніпропетровської області офіційно повідомила, що посадовці підозрюються у зловживанні повноваженнями та складанні підроблених документів.

 

"Криворізькою місцевою прокуратурою №3 повідомлено про підозру начальнику Центрально-Міського відділу державної виконавчої служби м. Кривий Ріг Головного територіального управління юстиції в Дніпропетровській області та старшому державному виконавцю цього ж відділу у зловживанні своїми повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки (ч.3 ст.365-2 КК України).

Встановлено, що вказані особи, всупереч встановленому порядку, неправомірно стягнули з одного із комунальних підприємств міста Кривого Рогу близько 1,5 млн. грн.

Крім того, ще один державний виконавець вказаного відділу підозрюється у складанні завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичну вагу (ч.2 ст.358 КК України). Останній вніс завідомо неправдиві дані до постанов про закриття виконавчих проваджень, достовірно знаючи, що підстав для цього немає.

Такі дії посадовця унеможливили законне стягнення коштів на користь комунального підприємства міста.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Криворізьким відділом поліції, процесуальне керівництво – Криворізькою місцевою прокуратурою №3", - йдеться в повідомленні.

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: