Всі - на карантин! З третього лютого усі криворізькі школи закривають на 2 тижні

ТЕРМІНОВО
31.01.20 - 14:58

Сьогодні у Кривому Розі відбулося засідання Криворізької міської комісії з питань техногенної, екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головною темою було обговорення епідеміологічної ситуації у місті.

«Станом на 30 січня, до лікарень звернулися з діагнозом ГРВІ 6448 осіб, що перевищує статистичні дані за минулий тиждень на 140,5 %, а епідпоріг перевищено у 2,4 раза. Серед захворілих – 3511 дітей до 17-ти років. За даними щоденного моніторингу,  має місце дуже високий рівень захворюваності серед учнів закладів загальної середньої освіти. Захворіли 35,5 % школярів, у 30-и школах та 203-х класах припинили навчання. На вимушених канікулах перебуває 18 471 учень. З ускладненнями симптомів ГРВІ госпіталізували 221 людину. Також у лікарнях перебувають 322 пацієнти з пневмонією», - відзвітував начальник міського управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко.

 

Директорка міського департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак повідомила, що кожного дня стає все більше хворих дітей. Зараз на вимушених канікулах - 57% учнів. Тож є доцільним рішення припинити навчання у школах, позашкільних закладах та ДЮСШ. У садках навчання не припинять, а будуть проводити превентивні заходи: заборонять зведення груп, відвідування дитсадків сторонніми людьми, прийом дітей з найменшими ознаками хвороби.

 

«За найменшої ознаки захворювання дитини, шановні батьки, не ведіть малечу до дитсадка! Не наражайте на небезпеку як свою власну дитину, так і інших дітлахів, які ще не хворіють!» - звернулася до криворіжців Тетяна Кріпак.

 

Заступник міського голови Олександр Катриченко доручив провести з учнями профілактичні бесіди щодо прогулянок біля водойм, на заборонених територіях і інших небезпечних місцях, аби не траплялося надзвичайних ситуацій за участі дітей.

 

На засіданні комісія вирішила призупинити навчальний процес у всіх криворізьких школах з 3-го лютого на два тижні. У дошкільних закладах будуть проводити щоденний моніторинг занять та інформувати Держпродспоживслужбу щодо кількості вихованців, відсутніх та причин захворювання на грип. При відсутності 20% діток будуть зупиняти навчання. Також обмежать масові заходи у школах, садках, позашкільних закладах, ДЮСШ, музичних школах та секціях будинків творчості. Підприємців попросять не організовувати масові заходи у торгово-розважальних комплексах, адже там буде велика кількість дітей.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: