Встигніть оформити! З 1-го вересня безоплатний проїзд забезпечуватиме лише Картка криворіжця

КОРИСНО
22.07.21 - 19:22

Від 1 вересня 2021 року виключно Картка криворіжця забезпечуватиме безоплатний проїзд у комунальному транспорті для всіх містян, зокрема й пільговиків. 

Криворіжці, які ще не оформили Картку, можуть зробити це в будь-який час у звичайному режимі. 

 

 

У межах проєкту мера Костянтина Павлова «Безоплатний проїзд» всі складові працюють: власники Карток їздять безоплатно, роботу валідаторів (пристроїв для зчитування карток) контролюють, і в разі необхідності - апарати міняють та ремонтують. Керівництво міської влади забезпечило умови, щоб кожен містянин зміг отримати картку: працює 75 пунктів оформлення, в кожному районі їх по декілька. Вже більше 350 тисяч мешканців отримали Картки криворіжця.

 

 

Від 1 травня власники Карток криворіжців їздять у трамваях, тролейбусах та швидкісному трамваї безоплатно.

 

«Картка криворіжця - це електронний засіб, який забезпечує людям, зареєстрованим в Кривому Розі, можливість безоплатно їздити у комунальному транспорті. Картка багатофункціональна, тож буде корисною і для тих криворіжців, які не користуються комунальним транспортом. Картка містить в собі низку електронних сервісів, які покликані спрощувати життя криворіжців: додатки - освітянський, персоналізований, медичний та інші. Зараз триває перехідний період для пільговиків, коли вони можуть надавати кондуктору документ, що засвідчує пільги. А від 1 вересня 2021-го виключно Картка криворіжця забезпечуватиме безоплатний проїзд для всіх містян, зокрема й пільговиків», – наголосив директор комунального підприємства «Центр електронних платежів» Євген Кривенко.

Ті мешканці Кривого Рогу, які з будь-яких причин ще не оформили Картку криворіжця, мають звернутися онлайн чи особисто з усіма необхідними документами до пункту оформлення та видачі Картки. Детальніше – за посиланням.

 

Євген Кривенко звернув особливу увагу на те, що вже створені сервіси: контроль часу перебування дитини в школі та «зручний маршрут» - онлайн прокладання маршруту з урахуванням розкладу руху всього міського транспорту. Тривають роботи над забезпеченням безготівкової оплати харчування школярів. А також фахівці працюють над «віртуальною карткою», яка створить можливість безконтактної валідації проїзду із допомогою мобільного телефона.  

 

Керівник КП «Центр електронних платежів» зазначив, що кількість поїздок за Карткою криворіжця не обмежена. Перше оформлення Картки - безкоштовне для всіх. Відновлення у випадку втрати коштуватиме 100 грн, для пільговиків – безкоштовно. 

 

Перелік документів для оформлення Картки криворіжця:

 

- паспорт громадянина України із відміткою про реєстрацію у місті Кривий Ріг або посвідка на постійне проживання;

 

- довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ІНН код);

 

- додатково довідка, що підтверджує наявність пільг. 

 

 

Виготовляють Картку криворіжця максимально швидко. Як тільки документ готовий – власникові надсилають повідомлення. Для отримання Картки особі, яка замовляла її онлайн, необхідно взяти оригінали документів для того, щоб підтвердити реєстрацію в Кривому Розі.

 

Обслуговування однієї людини для оформлення анкети на виготовлення Картки криворіжця займає приблизно 10 хвилин.

 

Отримання Картки займає 5-7 хвилин, в залежності від кількості документів, які необхідно копіювати для подальшої обробки персональних даних.

 

Зазначимо, що компенсація перевізникам із бюджету здійснюватиметься тільки за реальним фактом поїздок містян. У масштабах країни такий прозорий механізм контролю використання бюджетних коштів створений тільки в Кривому Розі. 

 

Експерт з економічних питань Михайло Кухар назвав рішення криворізької влади головною економічною новиною місяця в Україні, а можливо й року.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: