А ви чим снідаєте? 5 найкращих страв, аби почати ранок

ЦІКАВО
04.02.19 - 11:09

Сніданок – найважливіший прийом їжі за всю добу. Адже саме він дає енергію організму, аби той включився у щоденну роботу.

З яких страв краще почати ранок, радить Асоціації дієтологів України, - Українська правда.

 

1.  Вівсянка. Такий сніданок багатий на поживні речовини. Овес містить антиоксиданти, омега-3 жирні кислоти, фолієву кислоту та калій.

2.  Яйця поживні та містять необхідний організмові білок. Дослідження свідчать про те, що вживання яєць сприяє зменшенню окружності талії, ваги і відсотку жиру.

3.  Кава. Цей напій зовсім не шкідливий, доводять дієтологи. Американська діабетична асоціація припускає, що вживання звичайної кави або кави без кофеїну може знизити ризик розвитку діабету 2 типу. Крім того, кава – чудовий напій, аби остаточно прокинутися.

4.  Грецький йогурт. Він густий і кремовий, містить більше білка, аніж звичайний. Грецький йогурт багатий на кальцій і містить пробіотики, які допомагають підтримувати здоров’я кишечника та імунну систему.

5.  Домашній сир.  Сир багатий на білок. Цей продукт також містить вітаміни групи В, вітамін А і кальцій. Можна їсти його як окрему страву або змішувати з чимось, наприклад, з перцем, зеленню, фруктами чи горіхами.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: