Вибухи у Криму: росія не звинувачує Україну, щоб не визнавати проблеми з ППО

ЦІКАВО
10.08.22 - 9:11

Як ми писали, 9 серпня на військовому аеродромі "Саки" в Криму, пролунала серія потужних вибухів. Росія наразі не звинувачує Україну в ударах по авіабазі. Адже тоді це стане одним з свідчень неефективності російської системи протиповітряної оборони.

Про це звітує американський Інститут вивчення війни (ISW).

 

"Одночасність вибухів на двох різних об'єктах, ймовірно, виключає офіційну російську версію випадкової пожежі, але не виключає ні диверсії, ні далекобійного ракетного удару", - йдеться у повідомленні.

 

 

Експерти припускають, що Україна могла модифікувати свої ракети "Нептун" для ударів по наземних цілях (як це зробили росіяни з протикорабельними та зенітними ракетами). Однак наразі немає жодних доказів, які б підтверджували цю гіпотезу.

 

Нагадаємо, що в росії заявили, що на аеродромі вибухнув авіаційний боєприпас і вогневого ураження нібито не було.

 

У Міноборони України іронічно прокоментували, що "не можуть встановити причину займання" в Криму, але рекомендують окупантам вивчати правила протипожежної безпеки та не курити в заборонених місцях.

 

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна обов'язково поверне окупований Крим, а російська війна має закінчитися на півострові, де і почалася в 2014 році.

 

 

Джерело - Цензор.НЕТ.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»