Вимоги криворізьких гірників-страйкарів - тисяча доларів зарплати та кадрові рішення. Перемовини тривають

РЕЗОНАНС
06.03.19 - 17:32

Як ми повідомляли, вчора увечері гірники шахти «Октябрська» після робочої зміни відмовились підніматись на поверхню через страйк, який згодом підтримали зміни ще двох шахт - «Тернівська» та «Гвардійська». 

 

 Ранкова і обідня зміни шахти Октябрська не вийшли на поверхню - робочі залишились на горизонті 1150 метрів через страйк. Вимоги страйкарів – зарплата в 1 тисячу доларів, зміна директора з персоналу Макарова та реконструкція обладнання. 

 

"Перше питання -  зарплата мінімум у 1000 доларів у підземних умовах. Питання 2, болюче для шахти, – звільнення директора з персоналу О. Макарова та головного нормувальника, оскільки у колективу є сумніви щодо їхньої порядності", - прокоментував нашим журналістам Віктор Стояновський, начальник дільниці №3 очисної виїмки шахти «Октябрська».

 

Загалом страйкувало більше сотні криворізьких гірників, які висунули керівництву КЗРК свої вимоги. Наразі сторони шукають консенсус.

 

"Ведуться перемовини між гірниками, які виїхали і були ініціаторами цих протестів, та керівництвом КЗРК. Окрім цього, шахтарі занепокоєні внутрішніми справами трудового колективу, які, на думку начальника дільниці шахти Октябрська Віктора Стояновського, заважають колективу нормально працювати", - пояснює Юрій Самойлов, голова міської організації Незалежної профспілки гірників України.

 

Наразі є перші результати переговорів між гірниками та керівництвом. Відомо, що власник відсторонив директора з персоналу Макарова та головного нормувальника з посад на період розслідування інцидентів та непорозумінь у колективі. Стосовно підвищення зарплат, сторони вирішують, якого компромісу можна досягти.

Зараз шахти вже працюють у звичному режимі. 

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: