Вийшла унікальна книга українських колядок та щедрівок з музичним додатком. Відео

КУЛЬТУРА
08.12.19 - 10:00

До Новорічних та Різдвяних свят, вийшло друком унікальне видання видавництва "Абабагаламага" "Нова радість стала" - книжка улюблених українцями колядок та щедрівок.

Це не звичайна книга. Новодрук доповнений нотами колядок та QR-кодом, відсканувавши який, можна почути на гаджеті колядки чи щедрівки у професійному виконанні популярних співаків.

 

Оригінальне видання особисто представив керівник видавництва, відомий український письменник Іван Малкович:

 

"Ось вам, любі малята від 2 до 102, ця прегарна книжка улюблених колядок та щедрівок, яку ви зможете не лише розглядати й читати, а й послухати у безкоштовному музичному додатку за допомогою вашого смартфона, відсканувавши QR-код... Тут і нові (спеціально для цієї книжки), і трохи давніші записи відомих виконавців і нових музичних формацій (Нова Опера (уклін Романові Григоріву Roman Grygoriv), Dakh Daughters (уклін Соломії Мельник Solomiia Melnyk), Менестрелі (уклін Павлові Табакову Pavlo Tabakov ), і уривки з двох щойно народжених Різдвяних симфоній Мирослава Скорика та Івана Небесного, появу яких мені пощастило спродюсувати цього року (велика прем'єра цих розкішних симфоній відбудеться 19 січня в Національній Опері та 22 грудня у Львівській філармонії). Я давно мріяв про таку книжку, і просив художників (А. Потурайла, В. Єрка і Р. Попського), щоб ілюстрації до неї нагадували Український Різдвяний Рай, де всі нарешті вдома і всі одне одному колядують, де всюди світло й затишно, а з димарів в’ються дими, єднаючи небо й землю. Буду щасливий, коли ця книжка спонукає когось вивчити бодай дві-три колядки, щоб заспівати їх з друзями і відчути незнану досі насолоду... Отож колядуймо натхненно, щедруймо завзято — на радість добрим людям і самим собі! Хай повсюдно лунають наші неймовірні різдвяні співи — у кожному місті, в кожному селі, у кожній оселі — по всій Україні, в усьому світі, де є українці, бо вірю, що наша спільна коляда здатна творити особливу духовну єдність і витравлювати усяку скверну".

 

Відео Івана Малковича - нижче.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: