"Я вважаю, що вони вбили Аміну і спалили, щоб приховати сліди убивства", - Елла Менго

ПРЯМА МОВА
24.01.22 - 12:12

У Дзержинському райсуді Кривого Рогу сьогодні очікують на вирок у резонансній справі Аміни Менго - 6-річної дитини, спалені рештки якої знайшли ще 2017 року затопленими у водоймі. Суд у цій справі триває вже п'ятий рік - прийомних батьків Аміни підозрюють у нарузі над її тілом та неправдивих свідченнях. Напередодні їм надали останнє слово.

Перед початком засідання, наші журналісти розпитали у бабусі загиблої дівчинки, Елли Менго, її особисту думку щодо винуватості підозрюваних.

 

"Дуже хотілось би сьогодні, нарешті, почути вирок у цій справі, яка триває ще з 2017 року. Важко й довго тягнеться цей суд. Вони так ні в чому й не зізналися - ні в убивстві Аміни, ні в її спаленні. Повністю усе спростовують, кажуть, нібито Аміну у них викрали. Я вважаю, що вони вбили дитину і спалили, щоб приховати сліди убивства. Усі прекрасно розуміють, що такі зусилля витрачали недарма - спалити дитину прямо до кісточки, лише два пакетики з кістками залишились. Це ж не просто так - вони приховували вбивство", - заявила бабуся Аміни. 

 

Нагадаємо, про зникнення 6-річної Аміни у Кривому Розі стало відомо у червні 2017 року. Прийомні батьки, які виховували дівчинку, заявили правоохоронцям, що вона щезла - вийшла з машини на залізничному вокзалі та назад не повернулась. Дитину намарне шукали поліція й волонтери. А згодом криворіжців вразила шокуюча новина - тіло дівчинки нібито розчленували й спалили в духовці її прийомні батьки, а обвуглені рештки в пакеті затопили у водоймі. Влітку 2017-го правоохоронці офіційно підтвердили, що знайдені в річці рештки належать зниклій дівчинці. У нарузі над тілом прийомної дочки поліція підозрює прийомних батьків. Чоловіка й дружину звинувачують за ч. 3 ст. 297 (Наруга над тілом загиблого) ККУ, а також за ст. 383, 384 (Завідомо неправдиві показання) ККУ. 

 

Те, що залишилось від маленької дівчинки, поховали 2 червня 2020 року, за три роки після віднайдення її обвуглених решток та проведення численних експертиз. До слова, причини смерті дитини і досі залишаються не відомими...

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: