Як адаптувати дитину до навчального року в умовах карантину?

КОРИСНО
03.09.20 - 16:35

У зв’язку з пандемією навчальний рік стартував у нових умовах під час карантину. Чи варто турбуватися про психічне, емоційне здоров’я дитини та її соціалізацію після затяжної паузи? Як підготувати дитину до таких умов?

Кілька корисних порад дав науковий керівник Інституту когнітивного моделювання Спартак Суббота.

 

Як наголошує фахівець, не треба створювати сильний ажіотаж навколо початку навчального року, особливо якщо ваша дитина вже в середній або старшій школі. Чим більше значення батьки надають цьому, тим більше буде метушні та очікувань.

 

«Не виключені ситуації, коли діти можуть використовувати коронавірус як нову тему для булінгу в школі. Проведіть превенції психічних розладів, пов’язаних із булінгом, емоційним насильством, розкажіть більше про коронавірус і способи себе захистити. Не катастрофізуйте можливі наслідки. Не формуйте у дитини страх заразитися в школі», - пояснює Суббота.

 

Також треба бути обережними зі зміною щоденних навантажень. Багато хто сприймав карантин, дистанційне навчання як тривалі канікули. Слід більше турбуватися про способи рекреації дітей після навчального процесу: вони повинні більше відновлюватися, більше спати і правильно харчуватися.

 

Джерело – телеграм-канал «Психологічна підтримка».

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: