Як криворіжцям розважитись під час карантину. 5 віртуальних музеїв

ЦІКАВО
18.03.20 - 16:12

Багатьом з нас довелося скасувати заплановані подорожі й відрядження через пандемію коронавірусу, але можна не панікувати — а зануритися у віртуальний світ мистецтва, - передає сайт Vogue.ua.

Google Arts & Culture

Розкішний подарунок усім нам у 2011 році зробив Google — запустив цифрову платформу Google Arts & Culture. Все почалося зі співпраці із 17 музеями, нині ж на платформі є доступ до понад 1200 колекцій з усього світу. В наявності є галеря Уффіці у Флоренції або музей Ван Гога в Амстердамі та інші.

 

Британський музей, Лондон

Британський музей у Лондоні — це найкращий археологічний музей у світі й другий за відвідуваністю, серед художніх музеїв, після Лувру. Декілька років тому спільно з Google вони відкрили доступ до своєї розкішної колекції й тепер онлайн можна побачити понад 5 тисяч експонатів.

 

Лувр

Найпопулярніший музей у світі щорічно приймає до 10 мільйонів осіб. Лувр має чудові екскурсії: можна «прогулятися» давнім єгипетським крилом і його підвалом або вибрати тур по Galerie d'Apollon. 

 

Музей Ватикану

Здійснити віртуальний тур по Сикстинській капелі й побачити роботу великого Мікеланджело — це цілком реально. Музеї Ватикану ще кілька років тому розробили прекрасний віртуальний тур Сикстинською капелою, який виявився тепер дуже на часі. Крім цього, на сайті є доступ до щонайменше п’яти залів музею Ватикану. 

 

Музей Тіссена-Борнеміси в Мадриді

З середини лютого у музеї Тіссена-Борнеміси відкрилася велика виставка Рембранта, яка не пропрацювала повноцінно і місяць. Для того щоб відвідувачі по всьому світу мали можливість ознайомитися з цією виставкою, незважаючи на карантин, в музеї оперативно підготували віртуальний тур по ній.

 

Фото з сайту Vogue.ua.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: