«Як курка лапою». Соцмережі розкритикували ескіз Великого Державного Герба України

ПОДІЯ
20.11.20 - 12:06

У конкурсі на найкращий ескіз Великого Державного Герба України переможцем став ескіз художника Олексія Кохана, співавтора Малого Герба. 
 

Про таке рішення організаційного комітету повідомив на своїй сторінці Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики.

 

«Ескіз-переможець містить обов’язкові елементи для Великого Державного Герба: герб Війська Запорозького, воїна-козака, лицаря з мушкетом та знак Княжої держави Володимира Великого, тобто Малий Державний герб», - зазначив Олександр Ткаченко.

 

Наступний крок – Мін’юст підготує проект Закону України «Про державні символи», який передадуть до Верховної Ради на затвердження. Якщо депутати підтримують цей вибір конституційною більшістю, відповідний ескіз буде офіційно оформлений, як Великий Державний Герб.

 

Конкурс проводився Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти. Переможця визначали члени журі, до якого увійшли фахівці з геральдики, історії, юриспруденції та мистецтвознавства на чолі з Андрієм Гречилом, співавтором Малого герба. 

Загалом до конкурсу допустили 112 робіт. 

 

Але не всім українцям герб припав до душі. Соцмережі одразу вибухнули критикою. Багато користувачів не оцінили ні задуму автора герба в цілому, ні його художнє оформлення. Більшість коментаторів висловили надію, що Верховна Рада не затвердить цей варіант. 

 

А як вам ескіз герба?

 

Фото зі сторінки Олександра Ткаченка.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: