Як незламні криворіжці на відборі до "Ігор нескорених" виступали. Фото, відео

КОНКУРС
16.09.19 - 10:05

Уже завтра, 17 жовтня, оголосять результати фінального відбору на Invictus Games-2020, який учора відбувся у Києві. Імена переможців поки не називають.

Україну на змаганнях Invictus Games-2020 у Гаазі представлятимуть 20 українських військових із бойовими пораненнями.

 

Сформували національну збірну України за результатами спортивного турніру.

 

Участь у змаганнях взяли понад 200 учасників - українських ветеранів та військовослужбовців, які зазнали поранення, захворіли або були травмовані, виконуючи свої службові обов'язки в зоні бойових дій.

 

Серед них були й незламні криворізькі ветерани.

 

Відкрив Національні змагання на київському стадіоні "Піонер" Президент України Володимир Зеленський. Нагороджував переможців Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

 

“Незважаючи на спортивну складову, національні змагання Invictus Games - насамперед, соціальний захід для українських поранених бійців, їхніх сімей та друзів, можливість провести час в колі побратимів та однодумців. Це також свято сили духу та взаємної підтримки, яке відкрите для всіх українців”, – зазначають у пресслужбі турніру.

 

Invictus Games (“Ігри нескорених”) – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцем Вельським Гаррі в 2014 році.

Invictus Games об’єднують військовослужбовців та ветеранів силових структур з обмеженими фізичними можливостями й пораненнями, триманими під час виконання службових обов’язків.

Уперше Ігри нескорених пройшли в 2014 році в Лондоні.

 

Українські ветерани беруть участь у змаганнях Invictus Games з 2017 року (Торонто).

 

Торік українська збірна на "Іграх нескорених-2018" виборола 20 медалей.

 

У змаганнях 2018 року в Сіднеї брали участь 15 спортсменів, які виступили в шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті-шосе.

 

Відео запливу Василя Стуженка - нижче (автор відео Микола Колесник).

 

Фото Миколи Колесника та Укрінформ.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: