Як одягатися в зимову негоду: поради

АКТУАЛЬНО
23.01.19 - 11:52

У Кривий Ріг прийшла негода зі снігопадами, морозами та ожеледицею на дорогах. Як же правильно одягатися в таку погоду, щоб насолоджуватися зимовою природою, а не опинитися на лікарняному ліжку?

Найперше, одяг варто носити у кілька шарів, щоб тілу було сухо й тепло. Базовий шар – це футболка з довгими рукавами й лосини або термобілизна. Середній шар – вовняні кофта чи светр. А наверх одягніть пальто із натуральних тканин чи пуховик. Важливо: верхній шар (куртка, взуття) повинен бути досить просторий для того, щоб умістилися всі інші. Якщо не врахувати цей нюанс, ви будете скуті в рухах або замерзне швидше.

 

Взуття потрібно обирати таке, щоб нозі було не затісно у двох парах шкарпеток. Обираючи їх, відмовтеся від бавовни на користь якісної синтетики і вовни. Підошва чобіт чи черевиків має бути рельєфною, аби не підсковзнутися на льоду.

 

Стежте за безпечністю верхнього одягу: приберіть із нього шнурівки й замініть їх липучками. Коли вітер зі снігом дме в обличчя, можна не помітити гілок дерев і зачепитися за них шнурівками. А потім – й травмуватися.

 

Якщо, все ж таки, уникнути переохолодження не вдалося, потрібно зайти в тепле приміщення й помістити обморожені частини тіла під теплу (але не гарячу!) воду. Замерзлі ділянки тіла не можна розтирати рушником. Їх потрібно делікатно промокнути, а потім одягти сухий і теплий одяг.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: