Як вибрати ноутбук для роботи: кілька актуальних порад

РЕКЛАМА
24.06.22 - 8:18

Головна перевага ноутбука перед звичайним настільним комп'ютером полягає в його компактності та мобільності. З ним можна працювати як вдома, так і в офісі, коворкінгу, кафе чи в парку. Тобто, свою роботу ви зможете виконувати будь-де, не залишаючись прив’язаним до одного місця.

Якщо ви бажаєте придбати ноутбук, то маєте правильно його вибрати. Вам треба розібратися в характеристиках та визначити, які з них підходять саме для ваших цілей. Це дозволить вам купити ноутбук у Кривому Розі саме з тими можливостями, яких буде достатньо для якісного виконання завдань. Водночас, ви не переплатите за непотрібні параметри.

 

 

Вибір моделі — основи

 

В першу чергу, вам потрібно визначитися з тим, які завдання має виконувати пристрій. Якщо це проста офісна робота з текстами, то характеристики можуть бути мінімальними. Якщо ж ви плануєте працювати з візуальним контентом, потрібно вибирати серед більш потужних моделей і обов’язково ретельно підбирати екран.

 

Звертайте увагу на складові:

  • процесор;
  • оперативну пам’ять;
  • тип та об’єм накопичувача;
  • відеокарту;
  • характеристики екрану.

Якщо ви плануєте працювати від батареї, обов’язково врахуйте її ємність та тривалість роботи в автономному режимі.

 

Рекомендації з вибору характеристик:

 

Рекомендуємо купувати таку модель, яка залишатиметься актуальною ще кілька років. Тобто, до тих характеристик, яких вам достатньо сьогодні, потрібно додати ще трохи. Це дозволить уникнути необхідності повторної покупки в близькому майбутньому. Програми ж постійно удосконалюються, тому для роботи з ними потрібно більше ресурсів.

 

Отже, наші поради наступні:

  • Процесор. Якщо віддаєте перевагу виробнику AMD, розглядайте моделі лише серій Ryzen 3, 5, 7, 9 останніх поколінь. Якщо це Intel, лише Core i3, i5, i7, i9. Ці процесори забезпечують високий рівень продуктивності та потужності, тому їх вам буде достатньо. Звичайно, для роботи з текстами, таблицями, гугл-документами та ін. можна взяти дешевший варіант. А для дизайну 3Д-візуалізації тощо — потужніший.
  • Оперативна пам’ять. Ми не рекомендуємо купувати модель, де оперативки менше 8 Гб. Тому орієнтуйтесь, що це мінімум. Його достатньо для всіх неважких завдань, а також для деяких невимогливих ігор. Для роботи з візуалом краще дивитися в бік 16 Гб.
  • Внутрішня пам’ять. Ноутбуки з SSD набагато швидші, ніж з HDD. Це проявляється з моменту ввімкнення та завантаження операційної системи. Їх недолік — висока вартість, тому модель з SSD великого об'єму влетить вам в копійочку. Як варіант, можна розглянути модель з SSD на 128 Гб, що працюватиме на систему, і HDD для накопичення даних.
  • Відеокарта. Інтегрованої цілком достатньо для офісу. Для роботи з візуальним контентом потрібна дискретна відеокарта з об’ємом 4 і більше Гб.

 

Екран в першому випадку можна вибрати бюджетний. Це модель з роздільною здатністю Full HD (1920x1080) на базі бюджетної TN-матриці. Якщо якість картинки для вас важлива, дивіться на IPS, VA або OLED екрани.

Для роботи з графікою TN-матриці розглядати взагалі не можна. Роздільна здатність дисплея повинна бути не нижче 2K (2048x1080). А ще краще — 4K (3840x2160). Вони забезпечать хорошу чіткість та деталізацію.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: