Євробачення-2021: новий формат, топ-5 пісень, скандали навколо українського гурту. Відео

КУЛЬТУРА
11.03.21 - 15:24

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення торік не відбувся через пандемію коронавірусу. У 2021 році від конкурсу вирішили не відмовлятися, однак відбуватиметься він у новому "карантинному" форматі.

Кількість людей у ​​кожній делегації буде зменшено, кількість журналістів обмежать до 500 осіб, ще 1 тисяча представників ЗМІ будуть висвітлювати шоу в новому інтернет-прес-центрі. Право проводити Євробачення 2021 залишилося за Нідерландами, чий представник переміг на конкурсі 2019 року. Шоу відбудеться в Роттердамі з 18 по 22 травня. При цьому організатори конкурсу дозволили країнам відправляти на конкурс тих своїх представників, які перемогли у нацвідборах 2020 року, водночас зобов'язвши їх підготувати нові конкурсні пісні.

 

Цим правом скористалася й Україна, яка вирішила не проводити новий нацвідбір, а відправити на конкурс торішнього переможця - гурт Go-A Band. Однак замість переможної пісні "Соловей", цього року гурт виступатиме з піснею "Шум". Чимало країн вирішили провести цього року нові нацвідбори. А тим часом, букмекери роблять ставки на пісні, які мають найбільше шансів на перемогу.

 

Топ-5 найяскравіших пісень, які будуть представлені на конкурсі:

 

1. Måneskin - Zitti e buoni. Рок-група з Італії Måneskin стала відома після того, як посіла друге місце в одинадцятому сезоні італійського шоу талантів X-Factor в 2017 році. Також група виграла музичний фестиваль в Сан-Ремо 2021 року Монескін.

 

2. Barbara Pravi - Voil à. Раніше Барбара складала пісні для багатьох відомих виконавців - Янніка Ноа, Жюлі Зенатті, Шимен Баді і Джейдена Сміта. У 2020 році виконавиця, в співавторстві з Ігітом, написала пісню для юної співачки Валентини "J'imagine", яка здобула перемогу на "Дитячому Євробаченні - 2020". Зараз же вона сама зважилася виступати на головному пісенному конкурсі.

 

3. The ROOP - Дискотека. Група повинна була представляти Литву з піснею On Fire на "Євробаченні 2020". Зараз музиканти змінили пісню і готові підкорювати весь світ. У фіналі нацвідбору група отримала 74 512 голосів і посіла перше місце як в глядацькому голосуванні, так і у виборі журі.

 

4. Монтень – Technicolour. Австралійська співачка зараз перебуває на 20-му місці, згідно зі ставками букмекерів. А все тому, що в YouTube з'явилося концертне виконання пісні, з якою вона буде брати участь в конкурсі в цьому році. На ньому чутно, що вживу вокалістка співає набагато гірше ніж у запису.

 

5. Roxen - Amnesia. Румунська співачка зовсім недавно почала свою музичну кар'єру. Однак вона вже потрапила в топ-10 клубних чартів Великобританії і, здається, не збирається зупинятися на досягнутому.

Ну, а ми з вами вболіватимем за український гурт Go_A, який виступить із піснею "Шум".

Нагадаємо, трек записали на основі однойменної гри-веснянки. "Шум" в інтерпретації гурту Go_A – це сучасне переосмислення архаїчної гри з елементами давнього магічного обрядодійства. Пісня поєднує звучання сопілки, дримби, текст веснянки та електронний танцювальний ритм.

 

Попередній кліп, представлений гуртом у лютому, викликав баталії у соцмережах. Хтось побачив у ньому заклики до легалізації марихуани, хтось - мало не лайку на адресу "зеленої влади" через слова про порвану зелену шубу, хтось уважає кліп протестом проти коронавірусного карантину. 

 

Музиканти змінили слова пісні, викинули "порвану шубу" і записали нове відео, але й воно вже встигло стати причиною скандалу. У кліпі гурт зняв рідкісного птаха, а це не сподобалось зоозахисникам. Як заявили на сторінці UAnimals у Facebook, "орнітологи підтвердили, що в кліпі знято представника виду "канюк степовий", який в Україні є під загрозою зникнення. У середині минулого століття чисельність цього виду на нашій території настільки зменшилась, що його навіть уважали зниклим. Тому цих птахів треба берегти, а не експлуатувати заради розваг".

 

Джерело - УНІАН. Новий кліп гурту - нижче. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: