«Його просто довели!» У мережі створили групу підтримки Артема Рябчука, який застрелив п'ятьох нацгвардійців у Дніпрі

РЕЗОНАНС
02.02.22 - 11:44

Протягом останніх трьох днів з'явилися групи у Facebook, Telegram, Instagram та VK на підтримку дніпровського стрілка, де учасники збирають гроші на допомогу матері, послуги приватного адвоката та придбання речей для затриманого.

Як ми писали, 27 січня у Дніпрі на території машинобудівного заводу ""Південмаш" солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв співслужбовців і втік з вогнепальною зброєю. Від рук нацгвардійця 5 людей загинули, ще 5 поранені. Пізніше зловмисник здався поліції.

 

 

У суспільстві думки щодо цього резонансного злочину неоднозначні. Люди розцінюють причини трагедії по-різному, часто звинувачують армійську систему в тому, що сталося.

 

 

 

До групи «На підтримку Рябчука» долучились понад 6 тисяч учасників. З убивці він перетворився на жертву дідівщини.

 

 

"Артеме, тримайся, ми з тобою!", "Шкода, дуже шкода! Це ж як його все дістало", "Артем з мого міста! Світлий хлопчик, прекрасне виховання!", "Його просто довели! Шкода, що він не пустив по кулі в лоба своїм командирам!" – пишуть учасники групи.

 

 

Учасники спільноти прагнуть добитися пом’якшення вироку для Артема Рябчука – 10-15  років замість довічного ув’язнення. Створена електронна петиція до Президента про недопущення несправедливого розгляду справи.

 

 

Загиблих від кулі солдата поховали. Тяжко поранені - у лікарні Мечникова.

 

Нацгвардійцю оголосили підозру у скоєнні злочинів за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 115 «Навмисне вбивство», ст. 408 «Дезертирство» та ст. 410 «Викрадення та присвоєння зброї та боєприпасів». Йому загрожує довічне позбавлення волі.

 

Фото з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: