Ю. Вілкул: Навіть в умовах воєнного стану, Кривий Ріг залишається містом соціального захисту: у квітні ще близько 800 учасників бойових дій отримають допомогу з міського бюджету

ВАЖЛИВО
21.04.22 - 8:49

Триває виконання міської соціальної програми підтримки криворіжців. На квітневому засіданні виконкому міськради підтримані всі рішення соціального напрямку. Від початку року з міського бюджету вже виділено 87,4 млн грн на соціальну підтримку мешканців Кривого Рогу.

«В умовах воєнного стану, у Кривому Розі не скасована жодна муніципальна виплата. Ми залишаємося містом соціального захисту та підтримки криворіжців. На сьогодні збережена і вдало працює наймасштабніша в Україні соціальна програма. Вона передбачає понад 50 різних видів матеріальних допомог, пільг та компенсацій», - зазначив в. о. міського голови - заступник голови Ради оборони Кривого Рогу Юрій Вілкул.

 

Місто продовжує підтримувати учасників бойових дій, які отримали статус при виконанні обов’язків військової служби, в тому числі, шляхом виплати їм одноразової допомоги. Тож підготовлено проєкти рішень, відповідно до яких допомогу отримають: 28 фронтовиків, 276 прирівняних до учасників бойових дій та 3 ветерани Другої світової війни.

 

 У квітні підтримку отримають 560 учасників бойових дій на сході України, з початку року таку допомогу вже отримали 1569 воїнів. Не залишаються без уваги та отримають матеріальну допомогу від міста 233 воїни-афганці, з початку року вже 406 криворіжців отримали таку допомогу.

 

«У Кривому Розі мешкають понад 400 дітей, дитинство яких перевернула війна в Україні. У нашому місті вони разом зі своїми батьками знайшли безпеку, стабільність та захист. Місто продовжує підтримувати їх, надаючи матеріальну допомогу як постраждалим внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. У квітні 32 дитини з відповідним статусом отримають по 5 тис грн. З початку року таку допомогу отримало вже 73 дитини», - повідомила директорка департаменту соціальної політики Інеса Благун.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: