Юні скелелази Дніпропетровщини вибороли нагороди Чемпіонату України

СПОРТ
30.12.18 - 12:23

На чемпіонаті України учасники змагались у трьох категоріях: швидкість, складність, багатоборство.

Дніпряни вибороли перше місце у лазінні на швидкість та увійшли до Молодіжної збірної країни.

Підготовка спортсменів у цьому виді спорту потребує спеціальних місць для тренувань. Інколи молоді доводилось вдосконалювати свої навички та вміння у торговельо-розважальних центрах Дніпра. Відтепер же усі охочі можуть тренуватися на базі Молодіжного центру "Освіторіум" Дніпропетровської обласної ради. Спеціальна стіна для скелелазіння на свіжому повітрі дуже допомогла вихованцям центру вільно займатись влітку та показати на змаганнях найвищий рівень підготовки.

Як стверджує голова обласної ради Гліб Пригунов, створення комфортних умов для тренувань - це внесок у майбутні перемоги: «У багатьох видах спорту в Україні існують реальні проблеми з матеріально-технічною базою, місцем для тренувань. Зараз ми поступово йдемо до вирішення цих питань. По-перше, обласна рада мотивує наших спортсменів - ми їх визнаємо, нагороджуємо, заохочуємо матеріально. По-друге, ми створили комплексний підхід до оновлення спортивної інфраструктури області. З року в рік на Дніпропетровщині відкривається все більше стадіонів, спортивних майданчиків та комплексів. Із останнього - відкрили великий об’єкт у Слобожанському».

Нещодавно на врученні Премії обласної ради, яка проводиться за ініціативи голови облради, заслужені винагороди отримали спорстмени-скелелази Тетяна Колкотіна, майстер спорту, тренер та Артем Глушко, її 17-річний вихованець.

Зараз спортсмени області вже розпочали підготовку до Чемпіонату Європи та світу зі скелелазіння. Бажаємо успіхів нашим землякам.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: