Юрій Вілкул: По ситуації з різким підвищенням цін на продукти будемо звертатися в АМКУ

АКТУАЛЬНО
28.03.20 - 11:05

В Україні зростають ціни на продукти. Відповідно до заяви Антимонопольного комітету України «на основі моніторингу цін по всій країні, повідомлень у пресі та звернень громадян», ціни на харчі  вже суттєво зросли у регіонах.

«У деяких регіонах ми бачимо, що з початку березня ціни на гречану крупу зросли більше ніж на 50%, пшоно – на 24%, цукор на 16%. Значне підвищення цін зафіксовано і на овочі: майже на 60% подорожчала картопля, вдвічі піднялися ціни на цибулю та моркву», – зазначають в АМКУ.

Це через карантин, - твердить оператор ринку. Натомість економісти запевняють, що карантинні заходи не мають стосунку до подорожчання продуктів.

За словами експертів, виправданим може бути підвищення цін у межах 10 відсотків – відповідно до зниження курсу гривні щодо долара.

 

Усе решта – спроба заробити на надмірному попиті, який виник на тлі карантину, і ця спроба може завершитися тим, що торговельним мережам згодом доведеться ціни знижувати, припускають фахівці.

 

На засіданні міського оперативного штабу з ліквідації наслідків та поширення коронавірусу мер Юрій Вілкул дав доручення управлінню підприємництва та відділу з питань захисту прав споживачів вести постійний моніторинг цін на соціально–значущі продукти.  

 

«Власники продовольчих супермаркетів та магазинів не повинні наживатися на ситуації та підвищувати ціни на соціально важливу продукцію для містян! Будемо жорстко, в межах своїх повноважень, моніторити цінову ситуацію. У випадках виявлення безпідставного, необґрунтованого підвищення цін на соціально-значущі продовольчі товари негайно звертатимемося до Антимонопольного комітету України!», - сказав мер Юрій Вілкул.

 

На сьогодні забезпечення мешканців Кривого Рогу життєво необхідними товарами через мережу супермаркетів стабільне.

Продмагазини зараз забезпечуються достатньо добре. Перебоїв з продуктами немає. 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: