Ю.Вілкул: Мобілізовані всі ресурси для захисту криворіжців від вірусу. Лікарні продовжують отримувати обладнання

КОРИСНО
28.07.20 - 11:57

Навіть у складних умовах пандемії, місто акумулює ресурси всіх рівнів для підтримки та забезпечення медичної галузі. Сьогодні дві криворізькі лікарні в Тернівському районі отримали 6 апаратів штучної вентиляції легень експертного класу. Це стало можливим завдяки співпраці міської влади з підприємствами міста.

Лікувальна база міських лікарень №7 та №8, завдяки допомоги Фонду Рината Ахметова та компанії Метінвест, поповнилася сучасною й високоточною апаратурою. Обладнання новітнє і стане затребуваним не тільки під час боротьби з коронавірусом, а й в подальшому при наданні екстреної допомоги та транспортуванні важких пацієнтів.

 

Під час передачі нового обладнання криворізьким лікарням, міський голова Юрій Вілкул сказав: «З першого дня карантину в Україні ми мобілізували всі можливі сили для того, щоб максимально допомогти медикам впоратися з вірусом і захистити криворіжців. Ті ресурси, які місто вклало у подолання коронавірусної хвороби, виправдали себе. Окрім забезпечення наших лікарень дефіцитним обладнанням, нам вдається своєчасно й у належному обсязі проводити тестування, обстежувати містян і працівників медустанов, боротися з ускладненнями коронавірусу і десятками інших захворювань. Від міста, від усіх криворіжців я вдячний Фонду за таку підтримку».

 

«Апарати ШВЛ, які ми сьогодні отримали, - серед найсучасніших.  Разом з тим, вони прості у використанні й значною мірою виключають людський чинник. Ми вдячні за таку увагу й підтримку наших закладів, медикам завжди важливо буди впевненими, що свої знання, навички вони можуть застосувати для порятунку людей, маючи все необхідне», - підкреслив головний лікар Криворізької міської лікарні № 7 Петро Стародубський.

 

5 анестезіологів вже пройшли навчання та отримали сертифікати для роботи на нових апаратах.

 

Загалом за період карантину лікувальні заклади міста отримали 40 апаратів штучної вентиляції легень: 24 – коштом міста, 9 – централізовано, 7 - допомога підприємств та депутатів різних рівнів.

Наразі в Кривому Розі є 157 діючих апаратів ШВЛ. Крім того, з резервного фонду міста були виділені кошти на придбання моніторів визначення стеження за параметрами фізіологічних функцій пацієнта, кисневих концентраторів, ЗІЗ: захисних масок, костюмів, щитків, рукавичок, респіраторів, халатів ізоляційних, шапочок, окулярів, бахіл, дезрозчину. За  фінансової підтримки міста, інфекційна лікарня придбала вкрай необхідне обладнання: ЕКГ, дефібрилятори, опромінювачі, дистилятори, інфузомати, дозатори, насоси та функціональні ліжка для реанімаційного відділення. У лікарнях міста працюють 20 дезінфекційних рамок.

 

Величезну допомогу місту та криворіжцям надав і Фонд Олександра Вілкула "Українська перспектива". З березня місяця Фонд «Українська перспектива» закупив і передав для криворіжців понад 800 тисяч різних засобів індивідуального захисту. Допомогу фонду «Українська перспектива» отримали ветерани та пенсіонери, медзаклади міста, воєнізовані підрозділи та правоохоронні органи, комунальні служби, транспортники, релігійні громади, сім'ї загиблих та зниклих безвісти в АТО. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: