Ю.Вілкул: Опалювальний сезон в Кривому Розі розпочинаємо з 15 жовтня

КОМУНАЛКА
13.10.20 - 13:48

13 жовтня, за доручення мера Юрія Вілкула, згідно з рішенням виконкому, у Кривому Розі розпочали заходи з запуску котелень теплогенеруючих підприємств, - повідомляє управління преси та внутрішньої політики міськвиконкому. 

Після запуску котелень, в першу чергу, подача тепла буде здійснюватися до лікарень, шкіл та  дитячих садків. 

«Незважаючи на достатньо ще теплу погоду, я прийняв рішення розпочати опалювальний сезон, не чекаючи, коли згідно з нормами, протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищуватиме +8°С. Сьогодні, на жаль, маємо сумну статистику по Україні із стабільно високим рівнем захворюваності на коронавірус. І, як показує практика, пандемія поширюється саме під час перепаду температур, тому для нас вкрай важливо захистити людей, мінімізувати ризики захворюваності», - підкреслив Юрій Вілкул. 

 

За прогнозами синоптиків, системне зниження температури повітря розпочнеться з 18-19 жовтня. 

 

У місті великі котельні, тому потрібно протягом тижня прогрівати декілька контурів опалення для того, щоб люди врешті-решт отримали опалення у себе. Тому перший етап початку опалювального сезону розпочинається вже зараз. 

 

Першими підключатимуть лікарні, школи і дитсадки. 

 

Стосовно багатоквартирних будинків, за рахунок коштів міського бюджету протягом декількох останніх років виділяли гроші на встановлення приладів обліку тепла у багатоквартирних будинках, які обслуговує комунальна «Криворіжтепломережа». 

 

На сьогодні 100% будинків, які обслуговує «Тепломережа», обладнані такими приладами обліку.

 

«Жителі, які проживають в багатоквартирних будинках, самостійно прийматимуть рішення, коли відкривати «засувку» щоб у їхні оселі пішло тепло. Стосовно державної «Теплоцентралі», 97% так званої опалювальної площі, на які надає послуги підприємство, обладнана приладами обліку», - сказав директор департаменту розвитку інфраструктури міста Іван Карий. 

 

Нагадаємо, що Кривий Ріг технічно готовий до опалювального сезону: отримано номінації на газ, підготовлено 96 котелень, 76 ТРП, замінено 14,5 км теплових мереж, відновлено більше 13 км теплової ізоляції.

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: