З 16 січня вся реклама на телебаченні, радіо та в пресі - українською мовою

ОФІЦІЙНО
14.01.20 - 9:16

Уся реклама на телебаченні, радіо та у пресі з 16 січня повинна бути українською мовою, - повідомляє Нацрада з телерадіомовлення.

Водночас телерадіоорганізації закордонного мовлення, телерадіоорганізації, що ведуть мовлення однією або кількома офіційними мовами Європейського Союзу, поряд із державною мовою можуть розміщувати рекламу офіційними мовами ЄС.
 

Уся реклама на телебаченні, радіо та в друкованих виданнях з 16 січня має бути українською мовою.

 

16 січня набувають чинності норми статті 32 закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", ухваленого Верховною Радою 25 квітня 2019 року.

 

"Ця стаття регламентує використання державної мови у сфері реклами. Із зазначеної дати вся реклама на телебаченні, радіо, а також у друкованих виданнях має бути виконана лише українською мовою", - йдеться у повідомленні.

 

У друкованих засобах масової інформації, що видаються однією з офіційних мов країн ЄС, допускається розміщення реклами тією мовою, якою видається такий друкований засіб масової інформації.

 

Крім того, цим законом були внесені зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушення вимог закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або попередження, якщо порушення вчинене вперше.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: