З 28 червня ще 56 тисяч криворізьких сімей отримають безкоштовні продуктові набори від міста. Хто і як може отримати допомогу?

ВАЖЛИВО
27.06.22 - 12:27

У Кривому Розі, в межах міської Програми соціального захисту вразливих верств населення, триває видача безкоштовних продуктових наборів. На першому етапі вже майже 35 тисяч сімей з 22-х категорій отримали таку допомогу.

З  28 червня список категорій криворіжців буде розширено, а також збільшено кількість пунктів для отримання наборів. Відповідно, ще 56 тисяч криворізьких сімей матимуть можливість отримати безкоштовні продуктові набори.

 

Військова адміністрація міста під керівництвом Олександра Вілкула та виконком міської ради запровадили у Кривому Розі допомогу для найуразливіших сімей. До безкоштовних продуктових наборів входить: борошно, цукор, крупи, макаронні вироби, олія соняшникова, згущене молоко та м’ясні консерви.

 

«Це не іноземна «гуманітарка», це допомога з міського бюджету. Наші пункти працюють щоденно, в робочі та вихідні дні у всіх районах. Тим категоріям, які обслуговуються вдома, на безоплатній основі продуктові набори доставляємо додому. Намагаємося робити все можливе, аби допомогти в цей нелегкий час криворіжцям. Люди повинні відчувати турботу та підтримку у рідному місті. Тому, Військовою адміністрацією було прийнято рішення з 28 червня розширити список категорій криворіжців та збільшити кількість пунктів видачі до 28. Отже, ще 56 тис криворізьких сімей будуть з допомогою від міста», - підкреслив начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

 

 З 28 червня до списку категорій криворіжців, які матимуть можливість отримати продуктові набори додаються:

 

- категорія 23 - особи з інвалідністю ІІ групи внаслідок загального захворювання;

- категорія 24 - непрацездатні особи з інвалідністю ІІІ групи внаслідок загального захворювання;

- категорія 25 - особи зі статусом «Дитина війни»;

- категорія 26 - пенсіонери, що отримують пенсійну виплату в розмірі мінімальної та меншу.

 

Хто входить до перших 22-х категорій  -  тут.

 

Криворіжці можуть отримати продуктові набори як у робочі, так у вихідні дні з 8.00 до 17.00 години у 28 пунктах видачі (список з адресами та телефонами пунктів додається нижче).

 

«Звертаємо увагу, що необхідно мати при собі документ, що посвідчує особу та пам’ятати, що сім’ї, які можуть бути віднесені до декількох категорій одночасно, отримують продуктовий набір тільки за однією з перелічених категорій, за їх вибором. Продуктовий набір надається з розрахунку 1 набір на сім’ю. Крім того, якщо в родині є дві особи з вищезазначених категорій видається один набір», - зазначила директорка міського департаменту соціальної політики Інеса Благун.

 

Не треба створювати черг. Наборів вистачить на всіх, - зауважили у міськдепартаменті соцполітики.

 

Якщо пенсіонер зареєстрований в одному районі міста, а перебуває на обліку в Пенсійному фонді та отримує пенсію в іншому районі, продуктовий набір він отримує у тому районі, де перебуває на обліку у Пенсійному Фонді.

 

З питань видачі продуктових наборів, а саме: роботи та дислокації пунктів, категорій криворіжців можна звертатися до Контакт-центру за телефоном 15-20 та 056-499-15-20 або https://spilkuisia.kr.gov.ua.

 

Видача продуктових наборів та безкоштовне харчування для переселенців продовжує працювати у тому ж форматі, що й раніше, у тих самих пунктах. Це два паралельні процеси.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: