З мертвими не воюємо. Знайдені під Кривим Рогом рештки солдатів Вермахту перепоховають

ПАМ'ЯТЬ
11.12.19 - 15:37

Торік у лютому в Апостолівському районі проводили ремонтні роботи водогону. Екскаватор ковшем зачепив і вивернув назовні останки бійців Другої світової.

Звернулися по допомогу до пошуковців організації "Пошук-Дніпро" Кривий Ріг. Вони з'ясували, що то були рештки трьох німецьких вояків.

Цього року сталася схожа ситуація. Знову комунальники натрапили на рештки німецьких бійців і покликали в поміч пошуковців. 

 

У цій небайдужій команді -  і наша журналістка ТРК "Рудана" Вікторія Сімкіна.

 

Наша колега охоче розповідає про перебіг розшукових робіт: "Двоє. У кишені одного з них - цвяхи. Тесля? Будівельник? Хто тепер знає...А ще знайшли половину жетона. По ньому вдалося визначити, що цей боєць Вермахту служив в Імперській роті батальйону народного ополчення осіб старшого віку. Є підстави припускати, що зона ремонтних робіт збіглася з німецьким кладовищем часів військових дій у цих краях. Про це розповідають і місцеві жителі. Кажуть, нібито на цьому цвинтарі поховані до 30 чоловік . Не годиться робити вигляд, ніби нічого не сталося, і просто забути, виконавши тільки ту частину роботи, яка необхідна на даний момент. Тому роботи продовжаться після необхідних за законом процедур. І приєднаються ці бійці до решти німецьких солдатів на одному зі спеціальних військових кладовищ. Ми з мертвими не воюємо".

 

Фото Вікторії Сімкіної.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: