З повагою до полеглих героїв, турботою про воїнів та їхніх родин: у Кривому Розі вшанували учасників АТО

ПАМ'ЯТЬ
14.06.20 - 12:23

Кривий Ріг першим в Україні започаткував проведення Дня вшанування учасників антитерористичної операції. Цього дня криворіжці приходять до Пам’ятного хреста на честь воїнів-криворіжців, щоб покласти квіти та вшанувати хвилиною мовчання земляків, які загинули, захищаючи єдину, суверенну Україну.

Участь у пам’ятному заході з нагоди Дня вшанування учасників АТО на сході країни взяли бійці, їхні родини, мер Юрій Вілкул, громадські організації, волонтери.

 

Більше 6-ти тисяч криворіжців пройшли службу в зоні проведення операції об’єднаних сил у складі батальйонів територіальної оборони, військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії та інших військових формувань.

 

«Криворіжці – справжні патріоти, ми не проголошуємо лозунгів, а допомогаємо нашим хлопцям конкретними справами, створюємо для них тут – вдома, надійний тил. З перших днів війни у місті створений штаб допомоги військовослужбовцям, передаємо на передову бійцям, за їхніми заявками необхідну техніку, інструменти та матеріали.

 

У нас працює найбільша за всі роки комплексна програма соціальної підтримки мешканців. Її важливою складовою є соціальний захист воїнів. Жодна родина, жодний військовослужбовець не залишиться без уваги та турботи від міста!» – підкреслив міський голова.

 

У Кривому Розі 7 років діє комплексна Програма соціальної підтримки учасників АТО (ООС) на сході України та членів їхніх сімей. За цей час на соціальну підтримку учасників антитерористичної операції, членів сімей загиблих, полонених або зниклих безвісти воїнів, з міського бюджету спрямовано 14,4 мільйона гривень.

 

Напередодні Дня вшанування учасників АТОдопомогу отримають 165 військовослужбовців з інвалідністю, 89 дітей та 183 члена сімей загиблих, померлих, тих, хто пропав безвісті або перебуває у полоні, на загальну суму 2,1 мільйона гривень.

 

«Важко передати почуття кожної родини, чиї сини, чоловіки, батьки пішли на війну. Це постійне напруження та переживання і ми, матері, глибоко вдячні керівництву міста за те, що нас не залишили сам на сам зі своїм горем. Учасникам АТО та їхнім сім’ям надають пільги у сплаті комунальних послуг, наші діти безкоштовно відпочивають в оздоровчих таборах, збережений пільговий проїзд у транспорті для наших воїнів. А наш реабілітаційний центр для учасників бойових дій – один із найкращих в Україні!Дуже багато роблять для хлопців і ми раді, що наше рідне місто – Кривий Ріг», – наголосила Наталя Король, голова громадської організації «Об’єднання солдатських матерів Криворіжжя».

 

Довідково. У Кривому Розі відкрито 102 меморіальні дошки на честь бійців, які загинули під час виконання військового обов’язку на Сході України, зведено два пам’ятники: в Тернівському та Металургійному районах. Пам’ятник в Тернах створений за позабюджетні кошти і став першим пам’я тником воїнам АТО в Україні. У 2016-му році Юрій Вілкул підтримав ініціативу Комітету солдатських матерів і рідних загиблих бійців про заснування Дня вшанування учасників АТО, пам’ятну дату закріплено і у Статуті Кривого Рогу.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: