«З України до Голлівуду». У Кривому Розі презентують фільм вихідця з Кривого Рогу Станіслава Сукненка

КУЛЬТУРА
19.02.20 - 11:27

24 лютого о 18.30 в кінотеатрі "Олімп" презентують документальний фільм «З України до Голлівуду» режисерів Станіслава Сукненка та Галини Кувівчак-Сахно. Один із режисерів стрічки - Станіслав Сукненко - вихідець із Кривого Рогу.

Наш земляк є не лише режисером, а й автором сценарію фільму.

 

"Документальний фільм «З України до Голлівуду» – це перше масштабне дослідження «українського сліду» у Голлівуді, яке ніколи не робилося раніше.

 

Насправді, це маловідома історія про досить значний внесок українців не тільки в розвиток славнозвісної «фабрики мрій», але й в американське мистецтво та культуру. За кожним завойваним ними «Оскаром», за кожною зiркою на вiдомiй «Алеї слави», за кожним американським псевдонімом у титрах – cамобутнi, непересічні особистості, неймовірні долі та унікальні майстри свого фаху, походженням з України. Серед них також і ціле покоління тих, хто народився вже у США в родинах українських емігрантів. У фільмі «З України до Голлівуду» розповіді про досягнення українців у минулому переплітаються з особистими оповідями тих, хто саме сьогодні «запалює» свої зірки на голлівудському небосхилі", - презентують стрічку автори.

 

Фільм демонстрували в українських кінотеатрах з 22 листопада. Він здобув першу нагороду на кінофестивалі "Буковина" в номінації "Кращий документальний фільм".

 

Станіслав Сукнекно в дитинстві він жив з батьками на Піонері. Батько Станіслава працював гірником на криворізькій шахті. Згодом Станіслав закінчив кінознавчий факультет Київського державного інституту театрального мистецтва імені І. К. Карпенка-Карого. Автор численних мистецьких статей, репортажів та інтерв’ю у періодичних виданнях України, Прибалтики, Чехії. Працював на Кіностудії художніх фільмів імені О. Довженка. Був головним редактором ТРК «Студія 1+1» та «1+1 Продакшн», «Fresh-Продакшн», «Кіноквартал -95». Жив і працював у Великій Британії – робота на ВВС та на радіо. Знімався у кіно, грав у театрі. Як режисер поставив мюзикл «Не зовсім схожа на леді» (2000), який був представлений на Едінбурзському міжнародному театральному фестивалі. З 2004 року працює у Центрі Курбаса. Автор книги та фільму «Кіноромани: українські письменники про свої улюблені фільми» (2006); режисер і сценарист документальних стрічок «... І буде нова Земля» (2003), «Монологи: Ніна Матвієнко» (2004), «Фрески часу» (2004), «Тетяна Яблонська: натхнення самоти» (2008).

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: