За 10 днів криворізькі копи виявили 37 порушень у перевезенні великих та небезпечних вантажів

АКТУАЛЬНО
02.07.19 - 10:33

З 10 по 20 червня поліцейські перевірили 113 великогабаритних та великовагових транспортних засобів. У них виявили 31 порушення, – повідомляють у патрульній поліції Кривого Рогу.

У 36-ти водіїв взагалі не було дозволу на участь у дорожньому русі ТЗ, вагові або габаритні параметри яких перевищують норми. У однієї машини було відсутнє обладнання, необхідне для здійснення перевезень. Стосовно одного транспортного засобу правоохоронці надіслали інформацію до Укртрансбезпеки. Крім цього, склали 31 адмінпротокол за статтею 132-1 КУпАП – порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів.

 

Також інспектори перевірили 61 машину, які перевозять небезпечні вантажі. З них 6 виявилися з порушеннями. У двох транспортних засобів не було обладнання, необхідного для здійснення перевезень. 4 водія не мали транспортних документів, передбачених правилами дорожнього перевезення небезпечних вантажів. Крім цього, копи перевірили заповнення 61 листа перевірки. Склали 6 адмінпротоколів за статтею 132-1 КУпАП.

 

Нагадаємо, порушення цієї статті тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 30-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, уповноважених з питань безпеки перевезення небезпечних вантажів, громадян-суб'єктів господарської діяльності – у розмірі 40-ка неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: