За 4 роки криворіжці зібрали понад 14 тонн пластикових кришечок у межах акції «Добро жменями»

БЛАГОДІЙНІСТЬ
07.06.19 - 14:16

Криворіжці з 2015 року не викидають, а збирають пластикові кришечки. Спочатку, до 2016 року кошти від їхньої переробки йшли на протезування АТОвців, а тепер – на допомогу важкохворим.

Про це повідомили на сторінці благодійної акції «Добро жменями» у Facebook.

 

Криворізькі волонтери здають пластикові кришечки на переробку до майстра під Дніпром за акційною ціною. А потім перераховують на рахунки БО «ОВЕС» (Освіта, виховання, екологія, спорт).

 

Усього від початку дії акції, за 4 роки, було здано 8 партій пластикових кришечок. У ваговому еквіваленті – 14 тонн 288 тисяч. Остання партія склала 1 тонну 553 тисячі штук, тобто близько 14 тисяч гривень.

 

Після 2016 року почала діяти міська програма з допомоги бійцям АТО. Тоді кришечки збирали для важкохворих дорослих та дітей. Її отримали 6 криворіжців.

 

Першим таку допомогу отримав боєць АТО Олександр Костюк, якому потрібно було ставити титанову пластину в ногу.

 

Також – онкохвора мама трьох дітей Олена Мяч, третьокласниця з 90-ї школи Ксенія Сєдих, школяр Євгеній Лапочкін. Одинокий батько збирав кошти на лікування доньки Євсенії Бубнової з інвалідністю. Крім того, допомогу від збору пластикових кришечок отримав оператор криворізького інформаційного порталу В’ячеслав Вовк.

 

Найактивнішими у зборі кришечок є комерційні установи, навчальні заклади, у тому числі Металургійна академія. Вони привозять пластик до криворізької Синагоги за адресою: вулиця Пушкіна, 46.

Фото з відкритих джерел.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: