За дотримання карантинних правил! З понеділка в Кривому Розі запрацюють 157 дитсадків

ВАЖЛИВО
24.05.20 - 12:59

Згідно з рішенням обласної ТБНС, на Дніпропетровщині дитячі садочки починають роботу тільки в Кривому Розі і Кам'янському, які підготувалися до прийому дітей.

Заздалегідь, ще до рішення МОЗ по Дніпропетровській області, всі дошкільні установи Кривого Рогу почали в четвер активно готуватися до прийому дітей. Це більше 6-ти тисяч працівників на майже 24 тисячі малюків.

 

Загалом у нашому місті 163 дитячих садки та НВК. У понеділок відкриваються 157 із них.

 

6299 працівників дитячих садків з 21 по 23 травня обстежені експрес-тестами.

 

У дитсадках № 194, 151 і 26 завершують ремонти харчоблоків і опалювальних систем, а в закладах № 176, 197 і 51 при проведенні масового тестування швидкими тестами у персоналу виявили позитивні результати. Відповідно, рішення про їхнє відкриття буде прийнято лише після отримання результатів ПЛР-тестів.

 

Дитсадки міста вже отримали 160 тисяч захисних масок, майже 70 тисяч рукавичок. За рахунок коштів міського бюджету, всі заклади забезпечені дезінфекційними, антисептичними та миючими засобами. До кожного району міста доставили 5000 л гіпохлориту для проведення дезінфекції територій закладів дошкільної освіти.

 

Усі заклади забезпечені безконтактними термометрами для обов’язкового температурного скринінгу дітей та працівників, який будуть проводити при вході, а також щочотири години.

 

Мер доручив головам районів неухильно контролювати всі заходи. Також будуть задіяні медичні сестри зі шкіл міста, які зараз не працюють, щоб посилити медичний контроль.

 

«Весь персонал пройшов інструктажі щодо дотримання правил, рекомендацій, заходів в нинішніх умовах. Ми проводимо активну роз’яснювальну роботу з батьками щодо дотримання правил епідеміологічного режиму під час ранкового прийому дітей, відповідальності за надання правдивої та обʼєктивної інформації про стан здоровʼя дітей та членів родини. Це дуже важливо, бо ми, дорослі, маємо максимально відповідально поставитися до таких край важливих моментів, –  наголосила начальниця відділу дошкільної, середньої, позашкільної освіти, виховної роботи та охорони дитинства департаменту освіти і науки Наталія Намінат. – Підкреслимо, що за нормативними документами, дітей після тимчасової відсутності у дошкільному закладі приймають без медичних довідок, але за умови відсутності явних ознак захворювання. Батьки ж, діти яких перехворіли протягом останнього місяця, повинні надати медичні довідки про стан здоровʼя дитини», – підкреслила Наталія Намінат.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»