За місяць - на 10 кілометрів: окупанти не змогли досягти суттєвого прогресу на Донбасі

ВАЖЛИВО
09.08.22 - 11:16

Російські загарбники продовжують зміцнювати оборону на півдні України, а також атакувати українські позиції на сході. Але суттєво просунутися в Донецькій області окупантам не вдалося, - повідомила британська розвідка.

«За останні 30 днів наступ Росії на місто Бахмут був її найуспішнішим напрямком на Донбасі. Однак за цей час Росії вдалося просунутися лише на 10 кілометрів. На інших ділянках Донбасу, де Росія намагалася прорватися, за цей 30-денний період її сили не здобули більше ніж три кілометри. Це майже напевно значно менше, ніж планувалося», – зазначає розвідка Великої Британії станом на 9 серпня.

 

Як зазначають аналітики, попри постійне інтенсивне використання артилерії, росія «не змогла створити боєздатну піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити більш суттєвий прогрес».

 

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська наразі ведуть наступ на Бахмутському й Авдіївському напрямках.

 

Напередодні британська розвідка повідомляла, що росіяни вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі використовують протипіхотні міни, які потенційно можуть завдати значних втрат як військовим, так і місцевому цивільному населенню.

 

Джерело - Радіо Свобода

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: