За пляжний сезон у Дніпропетровській області втопилися більше 40 людей

СОЦІУМ
14.08.19 - 14:00

Від початку пляжного сезону, з 1 червня по 14 серпня, в нашій області втопилися на водоймах більше 40 людей. 

Про це розповів начальник водолазно-рятувальної групи аварійно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області Максим Гриценко. - «МОСТ-ДНІПРО».

 

«Статистика нещасних випадків на воді вже перевищила аналогічний період минулого року. Торік на водоймах загинули близько 30 осіб. Всі нещасні випадки сталися на неофіційних пляжах області", - заявив Гриценко.

 

На його думку, люди не цінують свого життя, купаються в не призначених для цього місцях.

 

На Дніпропетровщині всього 3 офіційні пляжі, цього мало,але на спеціально облаштованих пляжах відпочинок захищений присутністю рятувальників, які можуть надати допомогу на воді.

 

Проте відпочивальники купаються в тих місцях, де їм зручно і близько, не замислюючись про власну безпеку.

 

Між тим, на дні водойми можуть лежати небезпечні речі - скло, мотузки, сітки або пляшки, які можуть завдати шкоди, травмувань чи привезти до летального результату.

 

Найчастіше нещасні випадки трапляються з людьми у стані алкогольного сп'яніння, а також - із дітьми й підлітками, які ходять купатися на кар'єри, стрибають без нагляду з гірок.

 

Максим Гриценко додав, що за минулий купальний сезон по всій Україні на воді постраждали 862 людини, цього року за два місяці літа вже потонули 630 українців.

 

Проблема загибелі людей на водоймах болить і Кривому Рогу. На старих затоплених кар'єрах, у річках та ставках, нехтуючи правилами безпечної поведінки на воді, щороку гинуть дорослі і малі криворіжці. 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: