Заборгованість споживачів перед АТ «Криворіжгаз» досягла майже 13 млн. грн

ВАЖЛИВО
22.09.20 - 17:00

Про це повідомили в «Криворіжгазі» на недавній пресконференції. Станом на 1 липня борги клієнтів за послуги з розподілу газу перед АТ «Криворіжгаз» складають 12,9 млн. грн. Це вдвічі перевищує заборгованість компанії перед Оператором ГТС.

Найбільшими боржниками є підприємства теплокомуненерго, їхня заборгованість становить 10,3 млн. грн. Крім них значну суму заборгували і побутові споживачі, їх заборгованість становить 2,6 млн. грн.

 

У цьому році на зростання боргів і погіршення розрахунків клієнтів «Криворіжгазу» вплинув мораторій на застосування штрафних санкцій до боржників, введений урядом через пандемію коронавирусу.

 

«На початку вересня ми направили до Верховної Ради інформацію щодо розрахунків з Оператором ГТС і розрахунків з нами за всіма категоріями споживачів. Специфіка цього року - значне, дворазове перевищення боргів споживачів над нашою заборгованістю перед Оператором ГТС. Воно сформовано в першій половині року, коли в умовах карантину оплата споживачів за послуги доставки газу значно погіршилася. Деякі споживачі помилково прийняли це як сигнал взагалі не платити за комунальні послуги. Хоча насправді мова йде лише про тимчасовий мораторій на нарахування пені», - зазначила комерційний директор «Криворіжгазу» Катерина Гарькава.

 

За місяць до опалювального періоду АТ «Криворіжгаз» закликає компанії ТКЕ і клієнтів розраховуватися за надані послуги, адже від цього залежить надійність газопостачання, проходження сталого опалювального періоду і розрахунки з Оператором ГТС.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: