Заборонять? Нардепи вважають музику в транспорті акустичним насильством

ПОДІЯ
14.01.21 - 17:20

Депутати пропонують заборонити трансляцію музики чи фільмів у громадському транспорті.

Як повідомляють на сайті Парламенту, у Комітеті Верховної Ради з питань євроінтеграції опрацьовують законопроєкт "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про автомобільний транспорт" (щодо заборони акустичного насильства)" (№3006).

 

Що передбачає законопроєкт?

 

Пропонується встановити заборону на трансляцію в салонах рейсових автобусів музики, фільмів чи інших звукових сигналів, крім інформації про поїздку (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів).

 

У таксі або під час нерегулярних автобусних перевезень така трансляція допускається за згодою всіх пасажирів.

 

Зауважується, що розробка законопроєкту викликана необхідністю "захистити пасажирів громадського транспорту від акустичного насильства - трансляції нав’язливих звуків проти волі слухача".

 

Наголошується, що практика трансляції в салонах громадського транспорту голосних звуків - музики, фільмів, радіопрограм тощо - набула масового поширення і створює дискомфорт для багатьох пасажирів.

 

Крім того, законопроєкт містить доручення органам виконавчої влади внести зміни до правил перевезень на всіх видах пасажирського транспорту про захист пасажирів від акустичного насильства.

 

Джерело УНІАН.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: