Загиблого воїна з Кривого Рогу Володимира Примаченка поховають у столиці

ЖАЛОБА
13.06.22 - 13:59

У російсько-українській війні загинув воїн із Кривого Рогу Володимир Примаченко. Ховатимуть його у Києві: у вівторок, 14 червня о 13:00 відбудеться прощання у Михайлівському соборі. О 15:00 його поховають на Алеї Лук’янівського кладовища.

Володимир Примаченко народився у Кривому Розі. У 1983 році юнака призвали до прикордонних військ. Служив в Афганістані бортовим механіком і повітряним стрільцем вертольота Мі-8. У 2013 році Володимир долучився до Революції Гідності, був у складі 8-ї “афганської" сотні Самооборони Майдану.

 

З кінця травня 2014 року Володимир Примаченко активно допомагав 24-му батальйону територіальної оборони "Айдар" Збройних Сил України як волонтер, а через кілька тижнів записався до лав батальйону й вирушив добровольцем боронити країну у лавах "афганської" роти. Мав позивний Херсон, на честь міста, у якому свого часу проживав. Був стрільцем в одній із штурмових груп батальйону. 20 липня був поранений під час вивезення побратимів з-під оточеного Луганського аеропорту. Володимир отримав важку контузію, перелом правої ноги, численні дрібні уламкові поранення.

 

“Краще про війну нічого не знати, але якщо так уже сталося, я вважаю, що ніхто не повинен бути байдужим. Правильно хлопці-десантники казали: "Краще зустріти ворога з автоматом та у бронежилеті, ніж у трусах та у майці на дивані".  Люди повинні розуміти, що це стосується кожного, просто кожного”, – згадував Володимир Примаченко події 2014 року.

 

З 2015 року наш земляк працював у сфері захисту ветеранів. З липня 2019 року очолював київський відділ Міністерства у справах ветеранів України.

 

Із перших днів повномасштабного вторгнення російських військ Володимир Примаченко знову пішов боронити Україну у складі 2-ї штурмової "афганської" роти 24 ОШБ ЗСУ "Айдар". Загинув 5 червня під містом Бахмут. У воїна залишилися дружина Олена та двоє синів Андрій та Ярослав.

 

Вічна пам’ять і слава воїну-захиснику!

 

 

Джерело - Національний музей Революції Гідності. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»