Захисні костюми, медбригади, місце обсервації: Дніпропетровщина готується зустрічати коронавірус

РЕЗОНАНС
28.02.20 - 9:37

На Дніпропетровщині створили протиепідемічну комісію і реалізують план заходів для уникнення поширення коронавірусу, - заявив голова ДніпроОДА Олександр Бондаренко.
 

В аеропорту на постійній основі працюють медичні бригади, які проводять температурний скринінг усіх міжнародних рейсів.

 

З 27 лютого такі бригади почнуть працювати і у Кривому Розі, - кажуть в ДніпроОДА.

 

За словами губернатора, створені також 4 мобільні бригади швидкої допомоги для транспортування пацієнтів з підозрою на коронавірус.

 

Потенційних хворих готові прийняти дві госпітальні бази. Одна - в міській клінічній лікарні №21 у Дніпрі, а друга – у Кривому Розі, в міській інфекційній лікарні №1. Там підготовлені спеціальні бокси і обладнання.

 

Голова ДніпроОДА також повідомив, що вже визначена база для обсервації, якщо буде така потреба. Це одна з будівель ДСНС, яку зараз не експлуатують.

 

Загальна кількість пацієнтів, яких можуть прийняти в області, - 300 осіб. Але у разі потреби інфекційні відділення можуть трансформуватися і прийняти до 600 осіб. В якості додаткових заходів – дезінфекція громадського транспорту і місць масового скупчення людей.

 

Експерт з епідеміології Ірина Андрєєва додала, що для лікарів Міністерством охорони здоров’я розроблені алгоритми дій – як виявити коронавірус та що робити в разі позитивного результату. Проводяться тренінги з їх відпрацювання.

«Дуже важливо, як будуть поводитися наші громадяни. Всі епідемії завжди починаються з так званого «нульового» пацієнта. Закликаю тих, хто має температуру, ускладнене дихання, інші прояви ГРВІ, самоізолюватись. Потрібно зв’язатися з сімейним лікарем та залишатися вдома, тоді ви не заразите багато людей, – підкреслила Ірина Андрєєва. – Слід уникати контакту з людьми, які мають симптоми застуди. Частіше мити та дезінфікувати руки».

 

В обласній адміністрації підкреслюють, що на даний момент заражених коронавірусом людей на Дніпропетровщині немає.

 

Нагадаємо, у Кривому Розі для інфекційної лікарні №1 придбали 200 захисних костюмів та підготували спеціальні бокси для пацієнтів, в яких можуть діагностувати коронавірус.

Головлікар інфекційної лікарні Олена Партоєва зазначила, що медики будуть зустрічати пацієнта з підозрою на коронавірус в спеціальному захисному костюмі, який використовується при особливо небезпечних захворюваннях, в тому числі при еболавірусі і холері. Костюм складається з піжами та захисного ламінованого халату, шолому з маскою та окулярів.

 

На сьогодні по всьому світу захворіло понад 82 тисячі людей. З них майже 33 тисячі одужали. Більше 2,8 тисячі померли. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

 

Свіжу статистику, пов'язану з поширенням коронавірусу, можна переглядати на мапі за посиланням.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: