Захисники Криворіжжя. На Дніпропетровщині пошуковці знайшли останки полеглих бійців

ПАМ'ЯТЬ
14.09.20 - 16:14

На полях біля Недайводи продовжується пошукова експедиція. Волонтери шукають останки бійців Другої світової війни. Півтора місяці роботи під відкритим сонцем не були безрезультатними: за цей час знайшли 15 бійців 213-ої стрілецької дивізії. 

У жорстокому бою 14 листопада 1943 року під селом Недайвода у бою полягли 22 бійця 213-ої стрілецької дивізії.

 

 «На цьому полі підняли вже 15 бійців радянської армії в цьому році. І ще один був піднятий у тому році, в листопаді місяці», - коментує Олександр Зеленський, керівник пошукових робіт ГО ІПО «Іскрівка». 

 

Поки що вдалося встановити ім'я тільки одного солдата. Його ідентифікували по нагороді, це була медаль за відвагу. Одним з полеглих на цьому полі бійців виявився Орлов Олексій Михайлович, 1915 року народження, уродженець Воронежскої області.

 

Розкопки триватимуть доти, доки не виявлять усіх бійців, кажуть пошуковці. Наступний етап - перепоховання.  

 

"Останки ще не перезаховано, тому що пошукові роботи не закінчені. По закінчені пошукового сезону  на них будуть виписані документи і буде йти процедура їх перепоховання», - каже керівник пошуковців. 

 

Історичну цінність мають також знайдені уламки зброї, гільзи від снарядів та інші знахідки часів війни. Їх пошуковці передадуть до музею. 

 

Як ми писали, влітку до пошуковців приєднались учні Криворізької гімназії №91, які після 9-го класу обрали історичний напрямок навчання та працюють на базі музею бойової слави.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: