Закликав створити "Дніпропетровську народну республіку". СБУ викрила пропагандиста

ПОДІЯ
01.10.19 - 15:26

Контррозвідники Служби безпеки України викрили на Дніпропетровщині завербованого ФСБ РФ пропагандиста «русcкого мира», який своїми діями посягав на територіальну цілісність нашої держави.

Оперативники спецслужби встановили, що український громадянин, представник громадської організації «Дніпропетровське земляцтво Росії», готував та розміщував в інтернеті пропагандистські матеріали антиукраїнського змісту на підтримку самопроголошених «Л/ДНР», ідей так званої «Новоросії», - кажуть в СБУ.

 

Він також поширював заклики до створення фейкової «Дніпропетровської народної республіки».

 

Зі слів агітатора, він був завербований ФСБ РФ під час перебування на території країни-агресора у Москві.

 

Російські спецслужби «вийшли» на чоловіка через його знайомих, які проживають в РФ.

 

За щомісячну грошову винагороду він погодився виконувати завдання, спрямовані на зміну меж території нашої держави, а також зі збору розвідувальної інформації про соціально-політичну ситуацію у регіоні.

 

Показово, що під час однієї з поїздок до РФ для звіту про виконання завдань мешканець Дніпропетровщини отримав від російської спецслужби нагороду – медаль до 100-річчя «ВЧК-КГБ-ФСБ».

 

У ході обшуків слідчі СБУ вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які використовувались для проведення підривної діяльності проти нашої держави.

 

Громадянину України оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), що карається позбавленням волі терміном до 5 років.
Триває досудове слідство.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: