Закриття ДСПА-6 на АрселорМіттал Кривий Ріг: без роботи залишаються 250 працівників

КОМЕНТАР
14.02.20 - 15:17

Як ми повідомляли, "АрселорМіттал Кривий Ріг" виводить з експлуатації двохванний сталеплавильний агрегат №6 (ДСПА-6) мартенівського цеху. Такий наказ був виданий на підприємстві 30 січня, кінцевий термін виконання цього наказу -10 березня 2020 року.

За активного втручання державних органів, міської влади та екологічних організацій перед підприємством поставили вимоги про повне виведення ДСПА-6 із експлуатації.

 

Як ми писали, згідно з наказом, підставою для зупинення роботи ДСПА-6 на "Арселорі" вказали "недоцільність проведення його ремонтів і подальшого виробництва сталі."

 

Довгоочікуване рішення АМКР прокоментував голова Криворізького міського комітету профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України Анатолій Макаренко:

 

"Громадськість Кривого Рогу протягом останніх п'яти років говорила про те, що основним забруднювачем повітря нашого міста є "АрселорМіттал Кривий Ріг", зокрема й двохванний сталеплавильний агрегат ДСПА-6, - пояснив нашим журналістам профспілковий лідер. - Це саме від нього у небо Криворіжжя здіймаються руді лисячі хвости. Управління комбінату поки що прийняло лише технічне рішення про його закриття, але організаційно це ще не зроблено. У понеділок, 17 лютого, буде проведена спільна нарада з керівництвом комбінату, ДСПА-6, департаменту та профспілок. Ви ж розумієте, що це болісне рішення: з одного боку, викидів в атмосферу стане менше, але з іншого - там працюють більше 250 робітників, і їх треба працевлаштувати. Будемо разом вирішувати, щоб якомога менше працівників залишились за бортом підприємства. Десь буде укріплюватись сталеплавильний департамент, десь - ремонтні служби. Наша мета - щоб залишилися заробітні плати і пільги, якими користуються ці працівники. Закриття - процес непростий. За правилами, якщо закривають агрегат, за 3 місцяі попереджують профспілку, за 2 місяці - його працівників".  

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: